28 Nisan, 2024, Pazar
DOLAR32.4504
EURO34.829
ALTIN2438.6

Rektör Uzun, Enerji Verimliliği Konusunda OKÜ’nün Öncü Rolünü Anlattı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Rektör Uzun, Enerji Verimliliği Konusunda OKÜ’nün Öncü Rolünü Anlattı
Abone ol
Rektör Prof. Dr. Turgay Uzun, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi'nin enerji verimliliği alanında şirketlere danışmanlık hizmeti verebilme yetkisiyle ilgili önemli bir açıklama yapmak üzere TRT Çukurova Radyosu'nun programı "Hayatın İçinden"e konuk oldu.

Rektör Prof. Dr. Turgay Uzun, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi'nin enerji verimliliği alanında şirketlere danışmanlık hizmeti verebilme yetkisiyle ilgili önemli bir açıklama yapmak üzere TRT Çukurova Radyosu'nun programı "Hayatın İçinden"e konuk oldu.

Programın sunucusu Muhammet Kalem, üniversitenin Enerji Verimliliği Danışmanlık (EVD) Şirketi olabilme konusunda şirketlere yetki vermesi hakkında Rektör Prof. Dr. Turgay Uzun'a sorular yöneltti.

Rektör Uzun, enerji verimliliği konusunun günümüzde giderek daha önemli hale geldiğini belirtti ve üniversite olarak bu alanda önemli çalışmalar yaptıklarını vurguladı.

Rektör Uzun, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi'nin bünyesinde bulunan uzman akademisyenlerin enerji verimliliği konusunda geniş bir birikime sahip olduğunu ifade etti.

Üniversitenin EVD Şirketi olabilme yetkisiyle, bölgedeki şirketlere enerji verimliliği konusunda danışmanlık hizmeti sunmanın mümkün hale geleceğini belirtti.

Bu hizmetlerin, şirketlerin enerji tüketimlerini optimize etmelerine ve sürdürülebilir enerji politikaları geliştirmelerine yardımcı olacağını vurguladı.

Enerjinin günümüzde çok önemli bir olgu olduğundan ve stratejik niteliği olduğundan bahseden Rektör Prof. Dr. Turgay Uzun, “O nedenle enerjinin verimli kullanımı da giderek büyük bir önem taşımaya başladı.

Bütün ülkeler buna ilişkin çalışmalar yapıyorlar, enerjiyi nasıl daha iyi, daha etkin, daha verimli bir biçimde kullanalım? diye.  

Biz de bu konuda çalışmalar yapıyoruz. Bizim enerji alanında 2013 yılında alınmış bir yetkimiz var.

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından alınmış ve bu bağlamda bütün alanlarda özellikle enerji verimliliği alanında Mühendislere enerji verimliliği sertifikası veriyoruz ve bunlar işletmelerinde yetkili olarak enerji verimliliği çalışmalarını yürütüyorlar.

Bir de burada enerji verimliliği danışmanlık firmaları var ve bunlara da yine bizim üniversitemizin aracılığıyla yetki veriyoruz ve bunlar da artık diğer işletmelere enerji verimliliği konusunda yol gösterici faaliyetler gerçekleştiriyorlar  ve bunlar da sertifika vermeye hak kazanıyorlar.

Danışmanlık şirketi olma vasfını sağlayabilmeleri için de bizim üniversitemizden yetki belgesi almaları gerekiyor. Bu bağlamda üniversitemiz beşinci şirket yetkilendirme sözleşmesini yakın zamanda imzaladı. Adana'da faaliyet gösteren Tetekno Temiz Enerji Teknolojileri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketine, EVD yetkisini verdik.

Üniversitemizin almış olduğu yetki çerçevesinde yürütülen bütün faaliyetler 2013 yılında üniversitemiz bünyesinde kurulan Enerji, Eğitim, Etüt Uygulama ve Araştırma Merkezimiz koordinasyonunda gerçekleştirilmiştir. Bugüne kadar bu merkezimiz sayesinde 1000’e yakın mühendisimize enerjiyi sahada verimli kullanabilmeleri için eğitimler verdik ve yetkilendirilmelerini sağladık.

Bu faaliyetlerimiz yine hızlı bir biçimde devam ediyor. Bu nedenle üniversitemiz bölgedeki bu başak gücünü, yetkisini kullanmaya devam ediyor.” dedi.

Rektör Prof. Dr. Turgay Uzun, OKÜ’nün bilimsel  çalışmalarını yakından takip ederek çalışmaların tanıtımı hususunda destek olan TRT Çukurova Radyosu'na teşekkür etti.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
2 bin 260 rakımda uğur böceklerinin görsel şöleni başladıÖnceki Haber

2 bin 260 rakımda uğur böceklerinin görs...

Afyonkarahisarda sıcaklıklar 30 derecelerin üzerine çıktıSonraki Haber

Afyonkarahisarda sıcaklıklar 30 derecele...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar