160x600
27 Haziran, 2025, Cuma
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Patos vururken dikkatli olunmalı!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Patos vururken dikkatli olunmalı!
Abone ol
Patos Vururken Dikkatli Olunmalı!

Erzincan’da tarım ve hayvancılıkla uğraşan çiftçiler, 35 derece sıcaklığın altında hayvanlarının kışlık yiyeceğini çıkartmak için mücadele verirken patosun getirdiği tehlikelere karşıda dikkatli olunması istendi.

Erzincan’da tarım ve hayvancılıkla uğraşan çiftçiler, 35 derece sıcaklığın altında hayvanlarının kışlık yiyeceğini çıkartmak için patos vuruyor. Yalnız bu patos geleneği aynı zamanda tehlikeyi de beraberinde taşıyor.

Hasat zamanın gelmesiyle birlikte Erzincan’da çiftçiler ekinlerini patosa vurmaya devam ediyor. Hayvanlarının kışlık yiyeceklerini çıkartmaya çalışan vatandaşlar patos çalışırken dikkat etmeleri gerekiyor. Son günlerde patos yaralanmaları ve ölüm haberleri üzerine çiftçilerin bu işlemi yaparken dikkat edilmesi istendi.

Geçimini tarım ve hayvancılıkla sağlayan vatandaşlar, hayvanlarının kışlık yiyeceğini uzun ve yorucu bir sürecin ardından hazırlıyor. Çiftçiler, güneşli ve sıcak hava da hasat için sabahın erken saatlerinde işe koyulup, işleri yetiştirebilmek için günün en sıcak saatlerinde bile hummalı çalışıyor. Bölgede sert geçen kış aylarında ahırlarda tutulan büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar balya halinde saklanan samanları yiyerek besleniyor.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Mevsimlik tarım işçileri tarlalarda rızıklarını çıkarıyorÖnceki Haber

Mevsimlik tarım işçileri tarlalarda rızı...

Evinin bahçesinde 290 kök kenevir yetiştiren tacir tutuklandıSonraki Haber

Evinin bahçesinde 290 kök kenevir yetişt...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar