Osmaniye’de 16-22 Mart 2026 tarihleri arasında 114 asayiş olayı yaşandı. Jandarma ekipleri 109 şüpheliyi yakalarken çok sayıda uyuşturucu madde ele geçirildi.
Osmaniye İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde 16-22 Mart 2026 tarihleri arasında toplam 114 asayiş olayı meydana geldi.
Gerçekleştirilen operasyon ve çalışmalar kapsamında 109 şüpheli yakalanarak adli makamlara sevk edildi.
Hafta boyunca meydana gelen olaylarda güvenlik güçlerinin yürüttüğü başarılı operasyonlar sonucu çeşitli miktarlarda uyuşturucu ve kaçak ürün ele geçirildi.
Ele geçirilenler arasında:
5 gram metamfetamin
7 gram bonzai
16 adet psikotrop madde
2 adet uyuşturucu hap
4 kök kenevir
3 gram kubar esrar
2 adet uyuşturucu kullanma aparatı
4.000 kilogram muhtelif gıda malzemesi yer aldı.
Osmaniye İl Jandarma Komutanlığı’nın aranan şahısların yakalanmasına yönelik yürüttüğü çalışmalar da dikkat çekti. Bu kapsamda:
İfadeye yönelik aranma kaydı bulunan 15 kişi yakalandı
0-5 yıl arası hapis cezası bulunan 10 kişi gözaltına alındı
5-10 yıl arası cezası bulunan 2 kişi yakalandı
10 yıl ve üzeri cezası bulunan şahıs yakalanmadı
Yakalanan tüm şahıslar adli makamlara sevk edildi.
Osmaniye İl Jandarma Komutanlığı, halkın huzur ve güvenliğini sağlamak amacıyla suç ve suçlularla mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini vurguladı.
Yorum Yazın