Osmaniye’de evde bakım maaşı ödemeleri bayram öncesi ne zaman yatacak? 2026 Mart ayı evde bakım ödemeleri ve Ramazan Bayramı tarihleri hakkında detaylı bilgi.
Osmaniye’de bakıma muhtaç, engelli ve yaşlı vatandaşların yaşam kalitesini artırmak amacıyla Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her ay düzenli olarak yatırılan evde bakım maaşı ödemeleri, normalde ayın 15-31’i arasında gerçekleşiyor.
Mart ayı itibariyle ödemelerin bayramdan önce yatıp yatmayacağı ise vatandaşlar tarafından merak ediliyor.
Mart ayı ödemeleri, illere göre farklılık göstermekle birlikte tüm hak sahiplerinin 15-31 Mart tarihleri arasında maaşlarını alabilmeleri mümkün.
Ancak 15 Mart Pazar gününe denk geldiği için Osmaniye’de ödemelerin 16 Mart Pazartesi itibariyle başlaması bekleniyor.
Bayram nedeniyle SSK ve Bağ-Kur emekli maaş ödemeleri öne çekilirken, evde bakım maaşı ödemeleri için henüz Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından resmi bir açıklama yapılmadı.
2026 yılı Ocak ayı itibariyle evde bakım maaşı 11.702 TL’den 13.878 TL’ye yükseldi.
Bu artış, Osmaniye’deki bakım hizmetlerinden yararlanan vatandaşlar için de geçerli olacak.
Ramazan Bayramı Tarihleri
1. Gün: 20 Mart 2026 Cuma
2. Gün: 21 Mart 2026 Cumartesi
3. Gün: 22 Mart 2026 Pazar
Yorum Yazın