28 Nisan, 2024, Pazar
DOLAR32.4504
EURO34.829
ALTIN2438.6

OKÜ’de Yeni Yüksek Lisans Programları Açılıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
OKÜ’de Yeni Yüksek Lisans Programları Açılıyor
Abone ol
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ), Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde Temel İslam Bilimleri ve Felsefe ve Din Bilimleri Tezli Yüksek Lisans Programları açıyor.

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ), Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde Temel İslam Bilimleri ve Felsefe ve Din Bilimleri Tezli Yüksek Lisans Programları açıyor.

Temel İslam Bilimleri Tezli Yüksek Lisans Programı, İslam dininin temel kavramlarını, ilkelerini ve tarihini inceleyen bir programdır.

Program, öğrencilere İslam dininin temel kaynaklarını okuma ve anlama becerisi kazandırmayı, İslam dininin farklı yorumlarını tanıma ve karşılaştırma becerisi kazandırmayı ve İslam dininin toplum ve kültür üzerindeki etkilerini analiz etme becerisi kazandırmayı amaçlamaktadır.

Felsefe ve Din Bilimleri Tezli Yüksek Lisans Programı, felsefenin ve din bilimlerinin temel kavramlarını, ilkelerini ve tarihini inceleyen bir programdır.

Program, öğrencilere felsefenin ve din bilimlerinin temel kaynaklarını okuma ve anlama becerisi kazandırmayı, felsefenin ve din bilimlerinin farklı disiplinlerle ilişkisini inceleme becerisi kazandırmayı ve felsefenin ve din bilimlerinin toplum ve kültür üzerindeki etkilerini analiz etme becerisi kazandırmayı amaçlamaktadır.

Programlar hakkında daha fazla bilgi için OKÜ web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

OKÜ Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, yeni açılan programlarla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Temel İslam Bilimleri Tezli Yüksek Lisans Programı hem geleneksel hem de çağdaş İslam düşüncesinin incelenmesini sağlayarak öğrencilerimize zengin bir perspektif sunacak.

Felsefe ve Din Bilimleri Tezli Yüksek Lisans Programının öğrencilerimize hem akademik hem de kültürel açıdan aydınlatıcı katkılarda bulunacağına inanıyorum." dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Olba Antik Kentinde tarih gün yüzüne çıkartılıyorÖnceki Haber

Olba Antik Kentinde tarih gün yüzüne çık...

Anadolu Üniversitesi Spor Kulübü hazıklık karşılaşmasından mağlup ayrıldıSonraki Haber

Anadolu Üniversitesi Spor Kulübü hazıklı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar