
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesinde Rektör Turgay Uzun’un üniversite yerleşkesine 7.2 Milyona kendisine villa yaptırması ile ilgili tartışmalara CHP Osmaniye Milletvekili Asu Kaya Gedik’te katıldı.
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesinde Rektör Turgay Uzun’un üniversite yerleşkesine 7.2 Milyona kendisine villa yaptırması ile ilgili tartışmalara CHP Osmaniye Milletvekili Asu Kaya Gedik’te katıldı.
Gedik, üniversitede depremde zarar gören binaların tadilatı yapılmadığı için eğitimin on line devam etmesine dikkat çekti.
Korkut Ata Üniversitesi’nde, meslek yüksekokullarında 6 Şubat depremlerinden sonra eğitim-öğretim uzaktan öğretime geçtiğini hatırlatan Milletvekili Asu Kaya Gedik “Bir yıl dolacak 6 Şubat depremlerinden bu yana ama hâlâ buradaki hasarlı binalarda herhangi bir onarım, çalışma söz konusu değil” ifadelerini kullandı.
CHP Osmaniye Milletvekili Asu Kaya Gedik OKÜ içinde rektör Turgay Uzun’a ‘özel hizmet binası’ yapılması ile ilgili tartışmalara katıldı.
Rektör Uzun konuyla ilgili çıkan haberlere uzun süre sessiz kalmış daha sonra ise sosyal medya hesabından “İt Ürür Kervan Yürür” açıklaması yapmış gelen tepkiler üzerine hesabını kapatmıştı.
6 Şubat depremi sonrası üniversite içindeki hasarlı binalarda herhangi bir çalışmanın olmadığına dikkat çeken Asu Kaya Gedik şöyle devam etti:
“Ayrıca KYK yurdunda kalan öğrenciler, online eğitimde olmalarına rağmen o KYK yurtlarına da ‘kayıtlarımız silinmesin’ diye para ödemeye devam ediyorlar.
Deprem onların suçu muydu? Bu bir zorunluluk haliydi. Devlet, onlardan kalmadıkları KYK yurtları için para almak zorunda mıydı?
“Öğrenciler uzaktan eğitime devam ederken rektöre hayli hızlı bir şekilde konut yapılmış”
Diğer taraftan, buradaki meslek yüksekokulunun binası için herhangi bir tadilat girişiminde bulunulmamışken rektör için olanca hızlı bir şekilde konut yapılması nasıl izah edilebilir?
Buradan yetkililere sesleniyorum:
Öğrencilerin okulları bir an evvel onarılsın.
Gençlerimiz uzaktan eğitime devam ediyorlar, bu bizim vicdanımızı sızlatıyor.
Öğrenciler uzaktan eğitime devam ederken rektöre hayli hızlı bir şekilde konut yapılmış.
Bunu neyle açıklıyorsunuz?
Rektör Osmaniyeli’nin bu haklı eleştirisini duymak yerine duymamayı tercih ediyor.
Bir de üstüne üstlük bu eleştirilere hakaret ederek cevap veriyor.
Osmaniyemiz bunu hak etmiyor.”

Yorum Yazın