18 Mayıs, 2024, Cumartesi
DOLAR32.1847
EURO35.1156
ALTIN2500.4

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinden bir başarı daha

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinden bir başarı daha
Abone ol
Niğde ömer Halisdemir üniversitesi Rektörü Prof.dr. Hasan Uslu

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi THE Asya Üniversite sıralamasına girdi.

Dünyanın en saygın uluslararası üniversite sıralama kuruluşu Times Higher Education (THE) tarafından yapılan 2024 Asya Üniversiteleri Sıralamasına ilk kez girmeyi başaran Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, sıralamaya göre tüm Asya kıtasındaki yükseköğretim kurumları arasında 601+ bandında yer almayı başardı.

Türkiye’den 75 üniversite sıralamaya girebildi

THE’nın Asya kıtasından 1127 üniversiteyi Araştırma Kalitesi, Endüstri, Uluslararası Çıktı, Araştırma Ortamı ve Eğitim Öğretim göstergelerine göre değerlendirdiği sıralamaya Türkiye’den 75 üniversite girebildi.

Sıralamada ilk kez yer alan Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, Türk üniversiteleri arasında ise ilk 50 içindeki yerini korudu.

Konuyla ilgili açıklama yapan Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, üniversitenin 32 yıllık tarihinde ilk kez dünyanın en saygın kuruluşu THE’nın Dünya Üniversite Sıralamasında yer almasının ardından şimdi de aynı kuruluşun Asya Üniversite Sıralamasına ilk kez girebilmeyi başarmış olmasının çok önemli bir gelişme olduğunu ve çalışmaların meyvelerini birer birer toplamanın çok mutluluk verici olduğunu kaydetti.

Özellikle son iki yıllık süreçte ciddiyet ve kararlılıkla yürütülen çalışmalarla birçok alana ilişkin toplanan verilerin bundan sonraki sıralamalarda Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesini daha üst sıralara taşıyacağını belirten Rektör Uslu, “Bu kararlılıkla araştırma ve geliştirme faaliyetlerimiz hız kesmeden devam edecek ve inanıyorum ki üniversitemiz dünya sıralamalarında hak ettiği üst sıralarda yerini alacaktır.” ifadelerini kullandı.

“Yakın zamanda QS ve ARWU’nun sıralamalarında da yerimizi alacağız”

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi olarak uluslararası düzeyde marka değerini artırmaya yönelik çalışmaların sürdüğünü ve bu çerçevede üniversitenin bir uluslararasılaşma modeli olduğunu belirten Rektör Uslu, “Bundan sonraki süreçlerde de Üniversitemizin QS ve ARWU gibi dünyada prestijli diğer kuruluşların sıralamalarında da yer alma hedeflerimizi en kısa zamanda gerçekleştireceğiz. Bu başarıda emeği geçen tüm Üniversitemiz akademisyenlerine ve idari personeline teşekkür ederim” dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yaralı halde bulunan yaban keçisi tedavi altına alındıÖnceki Haber

Yaralı halde bulunan yaban keçisi tedavi...

EÜ, 2024 THE Asya Üniversiteleri Sıralamasında dünyada 301-350 bandına yükseldiSonraki Haber

EÜ, 2024 THE Asya Üniversiteleri Sıralam...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar