İsrail Başbakanı Netanyahu, İngiltere, Avustralya ve Kanada’nın Filistin’i tanımasına tepki göstererek, “Ürdün’ün batısında Filistin devleti kurulmayacak” dedi ve yerleşimleri artırma planı açıkladı.
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İngiltere, Avustralya ve Kanada’nın Filistin devletini resmen tanıma kararına sert sözlerle karşılık verdi.
Netanyahu, üç ülkenin adımını “teröre ödül” olarak nitelendirdi ve İsrail’in yanıtını ABD ziyaretinden dönüşünde kamuoyuyla paylaşacağını belirtti.
“Ürdün’ün Batısında Filistin Devleti Kurulmayacak”
Kudüs’te yaptığı açıklamada Netanyahu, “Bu gerçekleşmeyecek.
Ürdün’ün batısında bir Filistin devleti kurulmayacak” diyerek, İsrail’in Batı Şeria’daki Yahudi yerleşimlerini iki katına çıkarma planını da duyurdu.
Diplomatik Gerilim Tırmanıyor
Netanyahu’nun açıklamaları, Batı Şeria’da yeni gerginliklerin sinyalini verirken, uluslararası toplumun Filistin’in bağımsızlık talebine verdiği desteğin ardından bölgedeki diplomatik dengelerin yeniden şekillenebileceği değerlendiriliyor.
Yorum Yazın