160x600
09 Temmuz, 2025, Çarşamba
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Nesli tükenmekte olan çizgili sırtlan 43 yıl sonra ilk kez görüntülendi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Nesli tükenmekte olan çizgili sırtlan 43 yıl sonra ilk kez görüntülendi
Abone ol
Kahramanmaraş’ın Andırın Ilçesinde En Son 1980’li Yıllarda Görülen Ve Nesli Tükenmekte Olduğu Için Kırmızı Listede Yer Alan çizgili Sırtlan, 43 Yıl Sonra Ilk Kez Kendini Gösterdi.

Kahramanmaraş’ın Andırın ilçesinde en son 1980’de görülen ve nesli tükenmekte olduğu için kırmızı listede yer alan çizgili sırtlan, 43 yıl sonra ilk kez kendini gösterdi.

Anadolu’nun en nadir canlılarından olan ve nesli tehlike altında olduğu için kırmızı listede yer alan çizgili sırtlan, Andırın ilçesinde görüldü. Bir bekçinin cep telefonu ile çektiği fotoğraflar, çizgili sırtlanın ilçede 43 yıl sonra alınan ilk kaydı oldu. İlçeye bağlı Yeşilova Mahallesi’nde bekçilik yapan Ali Bülbül, su kanalında bir hayvan olduğunu fark etti. Hayvanı incelediğinde çizgili sırtlan olduğunu anlayan Bülbül, hemen cep telefonuna sarıldı. Sırtlan, bir süre kanal çevresinde dolaştıktan sonra gözden kayboldu.

Canlı hayvanlara ve insanlara saldırmayan çizgili sırtlanlar, doğanın çöpçüleri olarak biliniyor. Leşlerle beslenen çizgili sırtlanların, yaban hayatta oluşabilecek hastalıkların da önüne geçtiği ifade ediliyor.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Efeler ve İncirliovada kaçak sigara operasyonuÖnceki Haber

Efeler ve İncirliovada kaçak sigara oper...

Vanda 2 organizatör tutuklandıSonraki Haber

Vanda 2 organizatör tutuklandı

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar