17 Eylül 2026, Perşembe
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Muşlu öğrenciler tarihi mekanları yerinde inceledi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Muşlu öğrenciler tarihi mekanları yerinde inceledi
Abone ol
Muş Prof. Dr. Fuat Sezgin Anadolu Lisesi öğrencileri, "tarihin Izinde Bir Mekan Bir Insan" Projesi Kapsamında Kentin Tarihi Ve Kültürel Mirasını Yerinde Inceleyerek Geçmişe Yolculuk Yaptı.

Muş Prof. Dr. Fuat Sezgin Anadolu Lisesi öğrencileri, "Tarihin İzinde Bir Mekan Bir İnsan" projesi kapsamında kentin tarihi ve kültürel mirasını yerinde inceleyerek geçmişe yolculuk yaptı.

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli doğrultusunda gerçekleştirilen proje kapsamında öğrenciler; Haspet Kalesi, Hacı Şeref Camii, Alaaddin Bey Camii, Ulu Camii, Muratpaşa Camii, Yıldızlı Han, Müştak Baba Türbesi, Molla Resul Türbesi, Murat Köprüsü ve Kızılağaç Şehit Türbesi’ni ziyaret etti. Gezi programında öğrenciler, Muş’un tarihi ve kültürel değerleri hakkında bilgi alırken, kentin asırlara dayanan mirasını yakından görme fırsatı buldu. Tarihi yapıların mimari özelliklerini inceleyen öğrenciler, kültürel mirasın korunmasının önemine dikkat çekti.

Proje sayesinde öğrencilerin tarih bilincinin geliştirilmesi, milli ve manevi değerlerle bağlarının güçlendirilmesi hedeflenirken, gençlerin aynı zamanda Muş’un kültürel ve turistik değerlerini tanıyarak birer kültür elçisi olmalarına katkı sağlandı.

Yetkililer, tarihi ve kültürel mirasın gelecek nesillere aktarılmasında bu tür projelerin önemli rol oynadığını belirterek, öğrencilerin tarihi mekanları yerinde görerek öğrenmelerinin kalıcı kazanımlar sağladığını ifade etti.

Projenin gerçekleştirilmesine katkı sunan İl Milli Eğitim Müdürü Abdülkadir Altay, Okul Müdürü Seyfettin Özdil ve proje koordinatörü Tarih Öğretmeni Ayhan Kuş’a teşekkür edildi. Projenin, Türkiye Yüzyılı vizyonu doğrultusunda kültürel mirasına sahip çıkan bilinçli nesillerin yetişmesine katkı sunduğu belirtildi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Nazillide Geleneksel Sanatlar 75. Yıl Sergisinde buluştu Önceki Haber

Nazillide Geleneksel Sanatlar 75. Yıl Se...

Yedikule Hisarında Dünya Kupası heyecanı Sonraki Haber

Yedikule Hisarında Dünya Kupası heyecanı

Yorum Yazın

aaaaa

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar