160x600
02 Temmuz, 2025, Çarşamba
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Muratpaşa, arkeoloji fuarında

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Muratpaşa, arkeoloji fuarında
Abone ol
Muratpaşa Belediyesi, Antalya Arkeoloji, Kültür Ve Sanat Fuarı’nda, Antalya’nın Arkeolojinin Sınırlarında Kalmış Bilgilerini Hikayeleştirerek Anlatıldığı Sarpedon’dan Keykubad’a Bir Zamanlar Antalya Kitabını, Fuar Ziyaretçilerine Hediye Etti.

Muratpaşa Belediyesi, Antalya Arkeoloji, Kültür ve Sanat Fuarı’nda, Antalya’nın arkeolojinin sınırlarında kalmış bilgilerini hikayeleştirerek anlatıldığı Sarpedon’dan Keykubad’a Bir Zamanlar Antalya kitabını, fuar ziyaretçilerine hediye etti.

Arkeologlar Derneği Antalya Şubesi’nin düzenlediği Antalya Arkeoloji, Kültür ve Sanat Fuarı Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde başladı. 17 Kasım’da sona erecek fuarın açılışına katılan Muratpaşa Belediyesi Başkanvekili Canan Keleş, belediyenin başta Kaleiçi olmak üzere Antalya’nın kültürel değerlerini korumaya, yaşatmaya ve hikayelerini dünyayla paylaşmaya yönelik devam eden projeleri hakkında bilgi verdi.

Bu çalışmalardan birinin Kaleiçi’nde devam eden Hafıza Mekanları ve Kültürel Miras-Antalya Kaleiçi Evleri projesi olduğunu dile getiren Keleş, “Kaleiçi’nde 61 yapının hikayelerini belgesellerde derledik. Bu belgeseller, Türkçe, İngilizce, Rusça ve Almanca olarak sunulmakta ve yapıların girişlerine yerleştirdiğimiz karekodlar aracılığıyla ziyaretçilerin telefonlarından izlenebilmektedir. Böylece, Kaleiçi’ni ziyaret eden herkes bu yapıların tarihine ve içlerinde yaşanmış hikayelere ulaşabilmektedir” diye konuştu.

Keleş, fuar ziyaretçilerine ücretsiz ulaştırılan Sarpedon’dan Keykubad’a Bir Zamanlar Antalya kitabında ise Mimar Zenon’un biricik aşkı Serikli Belkıs için yaptığı Aspendos Antik Tiyatrosunun, depremde yerle bir olan Likya kentlerinin yardımına koşan Kumlucalı hayırsever Opromoas’ın, Troya savaşının Kaş Kınıklı kahramanı Sarpedon’un, ilk kadın belediye başkanı Aksulu Plancia Magna’nın hikayesinin anlatıldığını söyledi. Keleş, kitabın Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın önerisiyle kaleme alındığını ve ilk kez 6. Kaleiçi Old Town Festivali’yle okuyucusuyla buluştuğunu hatırlattı.

Bunun yanı sıra Antalya’nın doğal güzellikleri ve kültürel mirasını tanıtmak amacıyla belediye güvencesinde Antalya kültür turları başlattıklarını aktaran Keleş, “Bu turlar, yalnızca kentimizin benzersiz tarihini ve doğal zenginliklerini tanıtmakla kalmayacak, aynı zamanda Antalya’yı dünya turizm pazarında önemli bir destinasyon olarak konumlandıracaktır” dedi.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bakan Yerlikaya, uluslararası seviyede aranan uyuşturucu taciri Daniel Sobottanın İstanbulda yakalandığını bildirdiÖnceki Haber

Bakan Yerlikaya, uluslararası seviyede a...

Bursa Büyükşehir Meclisinde camilere asılan tabela tartışmasıSonraki Haber

Bursa Büyükşehir Meclisinde camilere ası...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar