160x600
24 November, 2025, Monday
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Muğlada trafik ekipleri denetimlerine devam ediyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Muğlada trafik ekipleri denetimlerine devam ediyor
Abone ol
Muğla’da Bayram Trafiği Hava Ve Karadan Denetleniyor: 136 Ekip, 557 Personel Görevde

Ramazan Bayramı tatilinde vatandaşların güvenli bir şekilde seyahat etmelerini sağlamak amacıyla Muğla İl Emniyet Müdürlüğü, yoğun trafik tedbirleri uyguluyor.

Bölge Trafik Komiseri Alperen Aykırı’nın yaptığı açıklamada, bayram süresince 136 ekip ve 557 personel görev yaptığını belirterek, sabit yol uygulamalarının yanı sıra helikopter ve drone destekli hava denetimlerinin de sürdüğünü ifade etti. Helikopterde görevlendirilen trafik personelinin havadan yaptığı gözlemler sonucunda trafik ihlali yapan araçlar tespit edilerek, güzergâhtaki ekiplerle koordineli şekilde durdurulup cezai işlem uygulanıyor.

Bölge Trafik Komiseri Alperen Aykırı, "Aynı şekilde drone cihazlarımızı da etkin bir biçimde kullanıyoruz. Kask, emniyet kemeri ve kırmızı ışık gibi hayati trafik kurallarının ihlallerini tespit ederek, ihlallerin önüne geçmeye çalışıyoruz" dedi.

Trafik kazalarının büyük bir bölümünün aşırı hızdan kaynaklandığını vurgulayan Aykırı, Muğla genelinde bulunan 9 adet radar cihazıyla hız ihlallerinin denetlendiğini belirtti. Bu cihazların bir kısmı gece görüşlü olup, 24 saat boyunca hız kontrolü sağlayabiliyor.

"Otobüslerde sivil personel görevde"

Bayram tatillerinde yoğun olarak kullanılan şehirlerarası otobüslerdeki denetimlerin de arttığını belirten Aykırı, "Otobüs şoförlerinin yol boyunca trafik kurallarına uyup uymadıklarını kontrol etmek amacıyla araçlarda sivil personel görevlendirdik. Bu personel, yolcuların da emniyet kemeri kullanımına dikkat çekerek, seyahat güvenliğini artırmayı hedefliyor" ifadelerini kullandı.

"Yağışlı havalara dikkat!

Bayram tatilinin ilk günlerinde Muğla’da etkili olan yağışlar nedeniyle bazı üzücü trafik kazalarının yaşandığını da hatırlatan Aykırı, "Sürücülerimizin yağışlı havalarda hızlarını azaltmaları ve daha dikkatli olmaları, muhtemel kazaların önüne geçecektir. Tüm vatandaşlarımızın Ramazan Bayramı’nı en içten dileklerimizle kutluyoruz" dedi.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Vali Yılmaz’dan Türkeş’in Vefat Yıl Dönümünde Anlamlı Mesaj Önceki Haber

Vali Yılmaz’dan Türkeş’in Vefat Yıl Dönü...

DSİnin sel felaketinden sonra yaptığı köprü vatandaşları mağdur ediyor Sonraki Haber

DSİnin sel felaketinden sonra yaptığı kö...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar