16 Eylül 2026, Çarşamba
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Milli Güvenlik Konferansları yarın başlıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Milli Güvenlik Konferansları yarın başlıyor
Abone ol
Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği Tarafından Düzenlenen Konferansların Açılışı, Yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Tarafından Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde Gerçekleştirilecek.

Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği tarafından düzenlenen konferansların açılışı, yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirilecek.

Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliğinden yapılan yazılı açıklamada, "Dünyada ve yakın coğrafyamızda yaşanan gelişmelerin yanı sıra çeşitlenen risk ve tehditler, devletin tüm faaliyetlerinde milli güvenlik mefhumuna ilişkin farkındalığın artırılması ihtiyacını belirginleştirmektedir. Devlet mekanizmasının başarılı şekilde işlemesinde ve devletin imkân ve kapasitesinin millî güvenlik politikalarına etkin şekilde aktarılmasında yönetici kadrolar büyük rol üstlenmekte ve devlet hizmetinde olanların yetkinliklerinin mütemadiyen tahkimi önem arz etmektedir" denildi.

Program hakkında bilgi verilen açıklamada, "Bu çerçevede Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın direktifleri ile Milli Güvenlik Kurulu (MGK) Genel Sekreterliği tarafından ’Milli Güvenlik Konferansları’ icra edilmesi uygun bulunmuştur. Milli Güvenlik Konferansları marifetiyle farklı disiplinlerden ve kurumlardan yöneticilerimizin kavram setlerinin zenginleştirilerek, milli güvenlik meselelerine ilişkin bilgilerinin derinleştirilmesi ve bakış açılarının genişletilmesi, kurumlarımız arasındaki eş güdüm, etkileşim ve farkındalığın daha da artırılması hedeflenmektedir. Milli Güvenlik Konferanslarının açılışı, 9 Haziran 2026 tarihinde saat 14.00’te Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Sayın Cumhurbaşkanımızın riyasetinde gerçekleştirilecektir. İzleyen süreçte Millî Güvenlik Konferansları serisine MGK Genel Sekreterliği’nde devam edilecektir. Konferanslar kapsamında sayın bakanlarımız, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri ile alanında uzman akademisyenler konuşmacı olarak yer alacak, görev ve sorumluluk alanlarına giren konuları milli güvenlik perspektifinden katılımcılara aktaracaklardır" ifadelerine yer verildi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Manisada trafik kazası: 2si çocuk 3 yaralı Önceki Haber

Manisada trafik kazası: 2si çocuk 3 yara...

Bakan Işıkhan, İŞKURun işe yerleştirme rakamlarını açıkladı Sonraki Haber

Bakan Işıkhan, İŞKURun işe yerleştirme r...

Yorum Yazın

aaaaa

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar