160x600
23 November, 2025, Sunday
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Manda yavruları çakal tehdidi altında

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Manda yavruları çakal tehdidi altında
Abone ol
DÖNDÜ TÜRK

Samsun’un Bafra ilçesi Kızılırmak Kuş Cenneti sınırları içinde bulunan Sarıköy Mahallesi’ndeki manda besicileri, çakalların manda yavrularını (malak) telef etmesinden yakındı.


Sarıköy Mahallesi Arnavutlar mevkisin de hayvancılıkla geçimini sağlayan Şenol Türk ve eşi Döndü Türk, besledikleri malakların (manda yavrusu) çakalların saldırısına uğrayarak telef olduğunu belirtti. Malakların çakalların saldırısına uğramasının kendilerini mağdur ettiğini belirten yöre sakinleri, yetkililerden yardım istedi.


Yaşadığı mağduriyeti anlatan çiftçilik ve hayvancılıkla uzun yıllardır uğraşan Döndü Türk, "Biz 30 senedir hayvancılık ve çiftçilikle geçimimizi sağlıyoruz. Ama malaklarımız sürekli çakalların saldırısına uğruyor. Çakallar hayvanlarımızı telef ediyor" dedi.


Çakalların hem manda yavrularını hem de tavuklarını telef ettiğini ifade eden Türk, “O kadar emek, o kadar masraf yapıyoruz. Biz bundan çocuk çoluğumuzu okutuyoruz. Sadece bizim değil komşularımızın da kaç tane hayvanı telef oldu. Ayrıca çakallar evimizi yanlarına kadar gelip tavuklarımıza da saldırıp telef ediyorlar. Güpegündüz tavuklarımıza saldırıyorlar” diye konuştu.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Seyir halindeki otomobil alev aldı Önceki Haber

Seyir halindeki otomobil alev aldı

Fuat Oktay, döner kesti Sonraki Haber

Fuat Oktay, döner kesti

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar