29 Nisan, 2024, Pazartesi
DOLAR32.5185
EURO34.8985
ALTIN2444.9

Kış Lastiğinde Son Tarih: 1 Nisan

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kış Lastiğinde Son Tarih: 1 Nisan
Abone ol
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın Karayolları Trafik Kanunu'na dayandırdığı zorunlu kış lastiği uygulaması, 1 Nisan Pazartesi günü sona eriyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın Karayolları Trafik Kanunu'na dayandırdığı zorunlu kış lastiği uygulaması, 1 Nisan Pazartesi günü sona eriyor. Meteoroloji tahminleri de Nisan ayı itibarıyla yurt genelinde ısınmaya işaret ediyor.

Petlas Pazarlama Müdürü Esra Ertuğrul Boran, mevsimlere göre uygun lastik kullanımının önemini vurguladı.

Güvenli, konforlu ve tasarruflu bir sürüş için kış lastiklerinin yaz lastikleriyle değiştirilmesi gerektiğini sürücülere hatırlatan Boran,

mevsimine uygun lastik kullanımının yol ve yolcu güvenliği, yakıt tasarrufu ve lastik ömrü açısından büyük önem taşıdığını söyledi.

Boran, kış lastiklerini yazın kullanmanın birçok dezavantajı olduğunu da dile getirdi. Havalar ısınınca kış lastiklerinin fren mesafesinin arttığını,

yol tutuş performansının azaldığını ve aracın yakıt tüketimini de artırdığını belirten Boran, "Kış lastikleri 7 derecenin altındaki sıcaklıklar için tasarlanıyor.

Bu nedenle, kış koşulları için tasarlanan kış lastikleri sıcak havalarda istenilen performansı sergileyemiyor. Bu da fren mesafesi ve dolayısıyla güvenlik üzerinde olumsuz bir etki yaratabiliyor.

Ayrıca, kış lastiklerinde kullanılan yumuşak kauçuk hammaddesi ve desen özellikleri yaz aylarında kullanıldığında aşırı ısınma nedeniyle çabuk yıpranmaya neden oluyor." dedi.

Yaz aylarında kış lastiği kullanımının konforsuz bir sürüş deneyimi yarattığını da vurgulayan Boran, "Kış lastiklerinin yazın artan yakıt tüketimi, aynı zamanda doğaya daha fazla CO2 gazı salımı anlamına geliyor.

Yazın kış lastikleri kullanmayarak, doğa sürdürülebilirliğine katkıda bulunabiliriz.

Ayrıca, yaz döneminde kış lastiği kullanılması durumunda yoldan gelen sesler, özellikle belirli bir hızın üzerinde rahatsız edici bir uğultu şeklini alıyor, bu da sürüş konforunu azaltıyor." diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
‘Sıfır Atık gazetesinin yeni sayısı okuyucularla buluştuÖnceki Haber

‘Sıfır Atık gazetesinin yeni sayısı okuy...

CHP Büyükşehir adayı Arastan Kavaklıdereye arıtma tesisi sözüSonraki Haber

CHP Büyükşehir adayı Arastan Kavaklıdere...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar