160x600
26 November, 2025, Wednesday
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Kırşehir Belediyesi binası tapu sorgusunda kerpiç ev çıktı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kırşehir Belediyesi binası tapu sorgusunda kerpiç ev çıktı
Abone ol
Kırşehir Belediyesinin Kaçak Yapılaşmalarla Yürüttüğü Mücadele Içerisinde şaşırtıcı Bir Gerçek Ortaya çıktı. Parsel Sorgulamasında Belediye Binası Alanının ‘kerpiç Ev’ Olduğu Belirlendi

Kırşehir Belediyesi kaçak yapılaşma ile mücadele ederken, belediye binası alanının tapuda ‘kerpiç ev’ göründüğü ortaya çıktı.

Yapı kullanım izin belgesinin olmadığının iddia edildiği ve tapu dairesine müracaat edilmediği gerçeğiyle karşılaşılan alanda cins değişikliğinin yapılmadığı, Kırşehir Belediyesi binası alanının tapu sorgulama kayıtlarında ’kerpiç ev’ olduğu belirlendi. Belediye alanının kerpiç ev olduğunu öğrenen vatandaşlar ise şaşırdı. Metin Polat isimli vatandaş, "Böyle bir şeyin olma imkanı yok. Yılların binası, inanamadım böyle bir olaya, çok şaşırdım. Kırşehir için söylenecek bir şey yok" dedi. Nusrettin Kılıç ise, eski yapıların kerpiç olduğunu ama böyle bir binanın nasıl o halde kaldığını anlamadığını ve şaşırdığını söyledi.

Kırşehir Belediyesi 1864, 1868, 1871 ve 1877 yıllarında çıkan belediyeler kanunları ile faaliyetlerini kurumlaştırmış bir belediye olarak bilinirken, Kırşehir Belediyesi kanunların yürürlüğe girmesine müteakip 1870 yılında kurulmuş 150 yıllık köklü bir belediye olarak biliniyor. Vatandaşların yaptıkları parsel sorgulaması kayıtlarında ‘ana taşınmaz’ ve ‘kerpiç ev’ olarak görülen binanın akıbetinin ne olacağı ise bilinmiyor. Öte yandan bölgede yer alan Kırşehir Özel Eğitim ve Mesleki Eğitim Merkezi Okulu ise kayıtlarda ‘kargir cephane deposu ve arsası’ olarak görülüyor. Kırşehir Belediyesi’nin geçtiğimiz dönem otopark alanına çevirdiği bölge ise kayıtlarda ’kerpiç ev’ ve ’arsa’ olarak yer alıyor.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Şahinbey belediyesinin 8. Kitap Fuarı kapılarını açıyor Önceki Haber

Şahinbey belediyesinin 8. Kitap Fuarı ka...

Şahin, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Sırbistanda Sonraki Haber

Şahin, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Sırbist...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar