19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.601
EURO34.8135
ALTIN2500.7

Kırıkkalede 5 yaş grubunda okullaşma oranı yüzde 95e yükseldi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kırıkkalede 5 yaş grubunda okullaşma oranı yüzde 95e yükseldi
Abone ol
KIRIKKALE'DE OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİ YAYGINLAŞTIRMAK AMACIYLA YÜRÜTÜLEN ÇALIŞMALARLA 5 YAŞ GURUBUNDA OKULLAŞMA ORANI YÜZDE 95'LERE KADAR YÜKSELDİ.

Kırıkkale’de okul öncesi eğitimi yaygınlaştırmak amacıyla yürütülen çalışmalarla 5 yaş grubunda okullaşma oranı yüzde 95’e kadar yükseldi. Binlerce çocuk, donanımlı sınıflarda gördükleri kaliteli eğitimle ilköğretim dönemine hazırlanıyor.


Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okul öncesi eğitim alanında yürütülen çalışmalar neticesinde 5 yaş okullaşma oranı yüzde 95’e ulaştı. Anaokullarında eğitim gören çocukların; bedensel, zihinsel, duygusal gelişimi ve iyi alışkanlıklar kazanması sağlanıyor. Donanımlı sınıflarda öğretmenler tarafından verilen eğitimler sayesinde çocuklar, ilköğretim dönemine hazırlanıyor. Makine Kimya Endüstrisi Kurumu (MKE) Anaokulunda 3, 4 ve 5 yaş grubu arasındaki çocuklar, hem eğleniyor hem de öğreniyor.


İl Milli Eğitim Müdürü Hayati Telefoncu, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, kent genelinde okul öncesi eğitime katılım oranlarının büyük bir artış gösterdiğini söyledi.


Okullaşma oranının yüzde 100’lere kadar ulaşılmasını sağlamak için çalışmaların yürütüldüğünü ifade eden Telefoncu, "Bakanlığımızca başlatılan okul öncesi eğitim seferberliği çerçevesinde Kırıkkale’mizde şuan için okullaşma oranımız yüzde 95’ler seviyesinde. Amacımız yüzde 100’ler seviyesine ulaştırabilmek çocuklarımızı. 4 yaş grubunda ise yüzde 51’ler seviyesinde olan okullaşma oranımızı yüzde 70’ler seviyesine ulaştırabilmek. 3 yaş grubunda da okullaşma oranımız şuan için yüzde 22’ler seviyesinde. Orada da amacımız en az yüzde 30’lar seviyesine ulaşabilmek. Bu anlamda bakanlığımıza ve bakanımıza okul öncesine verdiği desteklerden dolayı Kırıkkale’miz adına teşekkür ediyoruz" dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
CarrefourSA CDP notunu A Liderlik Seviyesine yükselttiÖnceki Haber

CarrefourSA CDP notunu A Liderlik Seviye...

Altınordu, Ufuk Kahraman ile yollarını ayırdıSonraki Haber

Altınordu, Ufuk Kahraman ile yollarını a...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar