22 Eylül 2026, Salı
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

KBÜ senatosunda Türkiye ve uluslararası sıralamalardaki yükseliş değerlendirildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
KBÜ senatosunda Türkiye ve uluslararası sıralamalardaki yükseliş değerlendirildi
Abone ol
Karabük üniversitesi(kbü) Mart Ayı Senato Toplantısı’nda üniversitenin Ulusal Ve Uluslararası Sıralamalardaki Yükselişi Değerlendirildi.

Karabük Üniversitesi(KBÜ) Mart ayı Senato Toplantısı’nda üniversitenin ulusal ve uluslararası sıralamalardaki yükselişi değerlendirildi.

Toplantıda araştırma üniversitesi olma hedefi doğrultusunda akademik performans, yeni yatırımlar ve uluslararası iş birlikleri ele alındı.

Karabük Üniversitesi Mart Ayı Senato Toplantısı, Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık başkanlığında Senato Toplantı Odasında gerçekleştirildi.

Toplantıda üniversitenin Şubat ayı faaliyetleri, akademik teşvik verileri ile ulusal ve uluslararası sıralama sonuçları değerlendirildi.

Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık, üniversitenin uluslararası sıralamalarda yükseliş gösterdiğini belirterek QS sıralamasında 38’inci basamaktan 35’inci basamağa yükseldiklerini söyledi.

Toplantıda Karabük Üniversitesinin Times Higher Education 2026 alan sıralamalarında sosyal bilimlerde ilk kez Türkiye listesine girdiği, bilgisayar bilimleri, mühendislik ile tıp ve sağlık bilimlerinde de üst sıralarda yer aldığı ifade edildi.

Toplantıda akademik teşvik verileri de paylaşıldı. 2025 yılı sonuçlarına göre akademik teşvik alan öğretim elemanı sayısının 451’den 560’a yükseldiği, toplam teşvik puanında ise yüzde 30’un üzerinde artış gerçekleştiği bildirildi. Akademik teşvikin önemine değinen Kırışık, "Bu bir para meselesi değildir. Bu bir itibar meselesidir." ifadelerini kullandı.

Toplantıda Tıp Fakültesi Ek Hizmet Binasının hizmete açıldığı, Teknokent bünyesinde Girişim Ofisinin kurulduğu ve YÖK onayıyla Yapay Zekâ ve Veri Bilimi yüksek lisans programının açıldığı bilgileri paylaşıldı.

Karabük Üniversitesi bünyesindeki Kamu Politikaları Araştırma ve Geliştirme Merkezi tarafından kuraklıkla mücadele ve organik tarım politikalarına ilişkin iki rapor yayımlandığı, böylece politika raporu sayısının 13’e ulaştığı bildirildi.

Toplantıya Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Solmaz ve Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, Genel Sekreter Lütfü Köm ile senato üyeleri katıldı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
LOréal Türkiye 50+ Tekno Kadın Guru Programı ikinci yılına güçlenerek başlıyor Önceki Haber

LOréal Türkiye 50+ Tekno Kadın Guru Prog...

ETÜde akademik giysi ve ödül töreni gerçekleştirildi Sonraki Haber

ETÜde akademik giysi ve ödül töreni gerç...

Yorum Yazın

aaaaa

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar