28 Nisan, 2024, Pazar
DOLAR32.4504
EURO34.829
ALTIN2438.6

Kahramanmaraşta kentsel tasarım projesi inşası hızla devam ediyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kahramanmaraşta kentsel tasarım projesi inşası hızla devam ediyor
Abone ol
Kahramanmaraş’ın Imarı Ve Inşası Noktasında Altyapıdan Ulaşıma, üstyapıdan Sosyal Tesislere, Yeşil Alanlardan Sağlık Komplekslerine Tüm Alanlarda çalışmalar Devam Ederken çevre, şehircilik Ve Iklim Değişikliği Bakanlığı Tarafından şehir Merkezinde Başlatılan Kentsel Tasarım Projesi De Hızla Ilerliyor.

Kahramanmaraş’ın imarı ve inşası noktasında altyapıdan ulaşıma, üstyapıdan sosyal tesislere, yeşil alanlardan sağlık komplekslerine tüm alanlarda çalışmalar devam ederken Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından şehir merkezinde başlatılan Kentsel Tasarım Projesi de hızla ilerliyor.

Yeni TOKİ ve Emlak Konut tarafından, Hayrullah Mahallesi, Hükümet Bulvarı, Zübeyde Hanım Bulvarı, Valilik karşısı, Trabzon Caddesi ve Cahit Zarifoğlu Caddesi’nde kalıcı konut ve iş yerlerinin inşası devam ediyor. Hayrullah Mahallesi’nde Azerbaycan Devleti tarafından hayata geçirilen Azerbaycan Mahallesi, Hükümet Bulvarı ve eski valilik binası karşısında bloklar hızla yükselirken; Zübeyde Hanım Bulvarı, Trabzon Caddesi ve Cahit Zarifoğlu Caddesi’nde temel öncesi zemin hazırlıkları sürüyor. 4 bine yakın konut ve iş yerinin ihalesi yapılıp inşasına başlanırken proje çerçevesinde şehir merkezine toplam 10 bin konut ve iş yeri kazandırılacak.

Kentsel Tasarım Projesiyle şehir merkezinin eski canlılığına kavuşacağını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “Yeni Kahramanmaraş hedefimiz doğrultusunda şehir merkezimizde ve ilçelerimizde kalıcı konut ve iş yerlerimizin inşası büyük bir hızla sürüyor. 6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle 9 bin 289 konutun kurasını çektik. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız tarafından şehir merkezimizde başlatılan Kentsel Tasarım Projesi de hızla devam ediyor. Bir yandan kalıcı konut ve iş yerleri yükselirken bir taraftan da yeni yapıların zemin hazırlıkları sürüyor. Proje kapsamında şehir merkezimize toplam 10 bin konut ve iş yeri kazandırılacak. 4 bine yakın konut ve iş yerinin ihalesi yapıldı ve çalışmalar başladı. Yapımına başlanan projeler 1 yıl içerisinde tamamlanacak. Hayata geçirilen bu projeler tamamlandığında konut ve iş yerleri, alt ve üstyapısı, sosyal donatıları, yeşil alanları ve ulaşımıyla yeni Kahramanmaraş eski canlılığına kavuşacak” ifadelerini kullandı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Altay, Antalya Diplomasi Forumunda Düzenlenen “Küresel Meseleler İçin Yerel Yaklaşımlar” Paneline katıldıÖnceki Haber

Başkan Altay, Antalya Diplomasi Forumund...

Dur ihtarına uymayan ehliyetsiz sürücünün polisi sürüklediği anlar kameraya yansıdıSonraki Haber

Dur ihtarına uymayan ehliyetsiz sürücünü...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar