160x600
23 November, 2025, Sunday
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

İzmitin yeni nesil yaşam alanının temeli atılıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İzmitin yeni nesil yaşam alanının temeli atılıyor
Abone ol
İZMİT BELEDİYESİ TARAFINDAN YENİLENEREK İZMİT'E VE TÜM BÖLGEYE VİZYON KAZANDIRACAK ESKİ ÇAYIRKÖY GÖLETİ MEVKİİNDE BULUNAN GÖLKAY PARK YENİ NESİL YAŞAM ALANI’NIN TEMELİ 24 AĞUSTOS ÇARŞAMBA GÜNÜ ATILIYOR.

İzmit Belediyesi tarafından yenilenerek İzmit’e ve tüm bölgeye vizyon kazandıracak eski Çayırköy Göleti mevkiinde bulunan Gölkay Park Yeni Nesil Yaşam Alanı’nın temeli 24 Ağustos Çarşamba günü atılıyor.


Projeyle, potansiyellerin değerlendirilmesi, sağlıklı bir çevrenin oluşturulması, göl ile bütüncül bir ana plan elde edilmesi amaçlanıyor. Geçtiğimiz yıl büyük katılımla proje lansmanı yapılan Gölkay Park Yeni Nesil Yaşam Alanı’nın temeli, 24 Ağustos Çarşamba günü saat 10.00’da atılacak.


Açık, yarı-açık ve kapalı alanlarıyla hafif çelik sistemler ile tasarlanan yapı kompleksi ekolojik ve sürdürülebilir olacak. Zemin katta 7 kafe, 1’inci katta ise 3 kafe alanı tasarlandı. Her iki katta da açık ve yarı açık kullanılabilecek oturma mekanları yer alacak. Su sporlarına ait soyunma odaları ve satış birimleri zemin katta yer alacak. Kafelerden bağımsız vatandaşların kıyıyı kullanabilecekleri ve gölü seyredebilecekleri alanlar yer alacak. Yeşilliğin bol olacağı alanda çocuk oyun alanları ile dinlenme ve aktivite alanları da olacak. 2 otoparkın yer alacağı alanda kıyı boyunca uzanan kesintisiz bir yürüyüş hattı tasarlandı.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Mahalle Kültür Evleri mahallelilik bilincini tazeliyor Önceki Haber

Mahalle Kültür Evleri mahallelilik bilin...

Diyarbakırda tarihi handa kitap okuma keyfi Sonraki Haber

Diyarbakırda tarihi handa kitap okuma ke...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar