İstanbul’da otel ve iş yerlerine düzenlenen silahlı saldırılara karışan şüpheliler yakalandı. Yaşı küçük şahısların çok sayıda suç kaydı olduğu belirlendi.
İstanbul’da, farklı iş yerleri ve otellere yönelik silahlı saldırılara karışan şüpheliler, yapılan geniş çaplı operasyonla yakalandı.
Yaşı küçük olan zanlıların, geçmişte birçok suç kaydının bulunduğu öğrenildi.
4 Şubat’ta Avcılar’daki Lantıs Otel’e yönelik silahlı saldırı ile ilgili polis ekipleri harekete geçti.
Saldırının ardından yapılan araştırmalarda, kasklı iki kişinin motosikletle olay yerinden kaçtığı tespit edildi.
Kamera görüntülerini inceleyen ekipler, saldırganların Büyükçekmece yönüne kaçtığını belirleyerek şüphelilerin kimliklerine ulaştı.
Yapılan incelemelerde Civan A., R.A. (16) ve Mert I. (18) isimli şahıslar olduğu ortaya çıktı.
15 Şubat’ta düzenlenen Özel Harekat destekli operasyonda, şüpheliler Civan A. ve R.A. yakalanarak gözaltına alındı.
Yapılan sorgulamada, motosikleti R.A.’nın kullandığı, ateşi ise Mert I.’nın açtığı öğrenildi.
Büyükçekmece'deki bir evde, "firar evi" olarak kullanılan adreste A.T.A. (17) de yakalandı.
Mert I.’nın evine yapılan baskında ise Mert I. ve Enes Hüseyin E. tutuklandı.
Yakalanan şüpheliler arasında, Mert I. ve Enes Hüseyin E.'nin Esenyurt ve Büyükçekmece ilçelerinde 5 iş yerini kurşunlama olayına karıştıkları belirlendi.
Motosikletin çalıntı olduğu ve olayda kullanılan silahın da henüz bulunamadığı açıklandı.
Emniyet yetkilileri, şüphelilerin adli işlemlerinin devam ettiğini bildirirken, zanlıların suç geçmişleri ise dikkat çekici.
Civan A. 21, R.A. 20, Mert I. 10, Enes Hüseyin E. ise 4 suç kaydına sahip.
Şüphelilerin daha önce işledikleri suçlarla ilgili incelemeler de sürüyor.
Yorum Yazın