160x600
20 November, 2025, Thursday
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Hawaiideki Kilauea Yanardağında patlama

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Hawaiideki Kilauea Yanardağında patlama
Abone ol
Abd'nin Hawaii Takımadalarında Yer Alan Ve Dünyanın En Aktif Yanardağlarından Olan Kilauea’da Patlama Meydana Geldi.

ABD’nin Hawaii takımadalarında yer alan ve dünyanın en aktif yanardağlarından olan Kilauea’da patlama meydana geldi.

ABD’nin Hawaii takımadalarından Büyük Ada’nın güneyindeki Hawaii Yanardağlar Ulusal Parkı içerisinde yer alan Kilauea Yanardağı yeniden faaliyete geçti. ABD Jeoloji Araştırma Merkezi (USGS) tarafından yapılan açıklamada, patlamanın yerel saatle 04.40 sularında meydana geldiğini ifade edilerek, lav akıntısının şu anda yanardağın krateri ile sınırlı olduğu aktarıldı.

En son geçtiğimiz ocak ayında faaliyete geçen Kilauea’nın yeniden faaliyete geçmesi sonrası alarm kodu turuncudan kırmızıya yükseltildi.

Öte yandan 2019’da Kilauea’da meydana gelen bir dizi deprem ve büyük patlama sonrası yüzlerce ev ve işyerinin yıkılmasına neden olmuştu.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ölüdenizde su altı ve koy temizliği yapıldı Önceki Haber

Ölüdenizde su altı ve koy temizliği yapı...

Pazara alışverişine gittiler, kavgada tüfekle vuruldular: 5 yaralı Sonraki Haber

Pazara alışverişine gittiler, kavgada tü...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar