Hatay İtfaiyesi, Minik Öğrencilere Yangın Söndürme Eğitimi Verdi

Hatay Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri, İtfaiye Haftası dolayısıyla düzenlediği tatbikat ve eğitimler ile farkındalık yaratıyor.

Hatay İtfaiyesi, Minik Öğrencilere Yangın Söndürme Eğitimi Verdi
Haberler'de Abone Ol

Hatay Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri, İtfaiye Haftası dolayısıyla düzenlediği tatbikat ve eğitimler ile farkındalık yaratıyor.

25 Eylül- 1 Ekim tarihleri arasında kutlanan “İtfaiye Haftası” etkinlikleri kapsamında HBB İtfaiye Dairesi Başkanlığına bağlı ekipler,

Arsuz Karaağaç Mahallesi’nde bulunan özel bir kreşte minik öğrencilere uygulamalı yangın söndürme tatbikatı gerçekleştirdi.

Tatbikat sırasında öğrenci ve öğretmenlere, yangın söndürme cihazları ve doğru kullanma teknikleri hakkında bilgiler verildi.

İtfaiye ekipleri, öğrencilere yangın anında sakin kalmaları ve 112 Acil Çağrı Merkezi’ni aramaları gerektiğini hatırlattı.

Tatbikat sonrasında İtfaiye ekipleri, öğrencilere yangında alınacak tedbirler konusunda sunum yaptı.

Sunumda, yangın anında çıkabilecek tehlikeler ve bu tehlikelerden korunmak için yapılması gerekenler anlatıldı.

Küçük öğrenciler, uygulamalı eğitim sayesinde yangın anında nasıl davranacaklarını öğrendi.

Öğrenciler, yangın söndürme cihazlarını kullanmayı ve yangın anında nasıl güvenli bir şekilde dışarı çıkabileceklerini öğrendi.
 

Murat Deniz DEMİRCİ

Murat Deniz DEMİRCİ

Yorumlar 0

Yorumunuz moderatör onayından sonra yayınlanacaktır.

Henüz onaylanmış yorum bulunmuyor.