160x600
05 Temmuz, 2025, Cumartesi
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Gelinlikte ‘İzmir Ekonomi gururu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gelinlikte ‘İzmir Ekonomi gururu
Abone ol
Avrupa’nın En Büyük Moda Fuarlarından ıf Wedding Fashion Izmir Kapsamında Bu Yıl 14’üncüsü Düzenlenen Gelinlik Tasarım Yarışmasında, Birincilik Yine Izmir Ekonomi üniversitesine (ieü) Geldi. Ieü Tekstil Ve Moda Tasarımı Bölümü öğrencisi Sercan Izci, çocukluk Döneminden Esinlenerek Hazırladığı ‘timon’ Adlı Tasarımıyla Birinciliğe Ulaştı.

Avrupa’nın en büyük moda fuarlarından IF Wedding Fashion İzmir kapsamında bu yıl 14’üncüsü düzenlenen Gelinlik Tasarım Yarışmasında, birincilik yine İzmir Ekonomi Üniversitesine (İEÜ) geldi. İEÜ Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü öğrencisi Sercan İzci, çocukluk döneminden esinlenerek hazırladığı ‘Timon’ adlı tasarımıyla birinciliğe ulaştı.

Bu yıl ‘Akış’ temasıyla İZFAŞ tarafından gerçekleştirilen Gelinlik Tasarım Yarışması, büyük heyecana sahne oldu. Türkiye genelinden yoğun katılımın olduğu yarışmanın finalinde, birbirinden iddialı 15 tasarım arasından ödül almaya hak kazananlar belirlendi. Jürinin yaptığı değerlendirme neticesinde İEÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü dördüncü sınıf öğrencisi Sercan İzci, birinci olmayı başardı.

Gelinliği, yaklaşık 1 aylık çalışma sonucunda hazırladığını söyleyen İzci, finale kaldığını öğrendikten sonra dereceye girmeyi beklediğini, birinciliğin ise tarifsiz bir mutluluk olduğunu ifade etti. İzci, “Gelinliğimin adını verdiğim Timon, çocukken çok sevdiğim bir oyuncağımın ismiydi. Küçükken de modaya ilgim vardı; kot parçalarından, çeşitli kumaşlardan oyuncaklarım için kıyafetler yapardım. Çocukluktan gelen moda tutkumu, önce üniversite sıralarına, şimdi de yarışmada birinciliğe taşımış oldum. Hazırladığım gelinlikte piliseli kumaşlar ağırlıktaydı. Bunun sebebi de piliseli kumaşların çocukluğumda bulduğum kumaşların kırışıklığının bir izdüşümü olmasıydı. Kumaşları birden fazla katmana yayıp şekiller vererek gelinliğin kol ve etek ucu kısımlarında organik yapılar oluşturdum. Son olarak da boncuk nakışları ile gelinliğime farklı bir boyut kazandırdım. Yenilikçi, dikkat çekici bir çalışma oldu. Gelinlikteki tüm kumaş parçalarını ben seçtim. Gelinliğin dikimlerini ise Burak Çiçek’in atölyesinde gerçekleştirdik” diye konuştu.

İzci, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Böylesine değerli, saygın bir yarışmada ödül almak herkesin hayalidir, hedefidir. Bunu başardığım için çok mutluyum. Bana destek olan herkese, beni yetiştiren akademisyenlerime çok teşekkür ediyorum. Moda alanında kariyerimi sürdürmek istiyorum. İlk hedefim yüksek lisans yaparak akademik anlamda ilerlemek. Modada alacak çok yolumun olduğunu düşünüyorum. Bu ödül, bana cesaret ve motivasyon kattı. Moda alanında fark oluşturacak çalışmalar yapmak hedefiyle projelerime devam edeceğim.”

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Karsız kentin kayak şampiyonuÖnceki Haber

Karsız kentin kayak şampiyonu

Çalışmaları yerinde incelediSonraki Haber

Çalışmaları yerinde inceledi

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar