160x600
27 Haziran, 2025, Cuma
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Geçtiğimiz yıl kuruyan göller karların erimesi ile doldu taştı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Geçtiğimiz yıl kuruyan göller karların erimesi ile doldu taştı
Abone ol
SİVAS’TA KURAKLIĞIN ETKİSİ İLE GEÇTİĞİMİZ YIL KURUMA NOKTASINA GELEN GÖLLER KARLARIN ERİMESİ İLE DOLDU TAŞTI, SEPİNCİK GÖLETİ SON YILLARIN EN YÜKSEK SU SEVİYESİNE ULAŞTI

Sivas’ta kuraklığın etkisi ile geçtiğimiz yıl kuruma noktasına gelen göller karların erimesi ile doldu taştı, Sepincik göleti son yılların en yüksek su seviyesine ulaştı.


Sivas’ta Serpincik köyü sınırları içerisinde bulunan Serpincik suluma göleti geçtiğimiz yıl kuraklığın etkisi ile kuruma noktasına gelmişti. Gölde azalan su seviyesi bölgedeki tarımsal faaliyetleri de olumsuz yönde etkiledi. Bu yıl yağan bol kar ve yağan karların erimesi ile gölet tamamen doldu. Su seviyesi set yüksekliğine kadar ulaştı. Bölgede tarımsal faaliyette bulunanların kuraklık endişeleri yerini umuda bıraktı.


Çevre sakinleri göletin tamamen dolduğunu belirtip, “Burası Serpincik göleti. Gecen yaz bilinçsiz sulama ve kuraklık nedeniyle gölet kuruma noktasına gelmişti. Bu kış bol yağış oldu. Baharda sıcaklıkların artmasıyla beraber karlar eridi göl tamamen doldu” şeklinde konuştular.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gönül sofrasında bir araya geldilerÖnceki Haber

Gönül sofrasında bir araya geldiler

Yıkılan duvarın altında kalan işçi ağır yaralandıSonraki Haber

Yıkılan duvarın altında kalan işçi ağır...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar