29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3692
EURO35.044
ALTIN2325.3

Gaziantep kan bağışında kendi rekorunu kıracak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gaziantep kan bağışında kendi rekorunu kıracak
Abone ol
“kan Verelim, Spor Yapalım, Sağlıklı Yaşayalım” Adlı 15. Kan Bağışı Kampanyası Başladı

Gaziantep’te Şahinbey Belediyesinin, Gaziantep Valiliği ve Kızılay iş birliğiyle geleneksel olarak düzenlediği “Kan verelim, spor yapalım, sağlıklı yaşayalım” adlı 15. Kan bağışı kampanyası başladı. Geçen yıl 6 bin 317 ünite kan toplanarak rekorun kırıldığı kampanyada bu yıl ise 10 bin ünite kan toplanması hedefleniyor.

Gaziantep’te geleneksel olarak her yıl düzenlenen kan bağışı kampanyası bu yıl Gaziantep Valiliği, Şahinbey Belediyesi ve Kızılay tarafından ortak organizasyonla 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda başladı. 15.si düzenlenen kampanyada geçen yıl 6 bin 317 ünite kan toplanarak rekor kırılırken, bu yıl ise hedefin 10 bin ünite kan toplamak olduğu açıklandı. Kan bağışında bulunanlara meyve suyu ve kekin yanı sıra spor ayakkabı da hediye edildi.

Verilen her kanın 3 canı kurtardığına değinerek rekor bir kan bağışı beklediklerini belirten İl Sağlık Müdürü Ümit Tiryaki, “Kanın ne kadar önemli olduğunu anlatmaya gerek yok. Bir kişi gelip kan verdiği zaman bundan 3 tane insanımızın yararlanabildiğini hepimiz biliyoruz. Bunun ne kadar kıymetli olduğu şöyle ki, başka şeyleri yerine koyabiliyoruz şuan da ama kanı henüz yerine koyamıyoruz. Şahinbey Belediye Başkanımız yıllardan beri çok güzel bir gelenek haline getirdi bugünkü programı ve şimdiye kadar bu programla inanılmaz rekorlar kırıldı. İnşallah bugünkü programla rekor kan bağışı olacağını umut ediyorum” dedi.

Hedef 10 bin ünite

Gaziantep halkının kan verme konusunda hızlı başlangıç yaptığını söyleyen Kızılay Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Emre Koç, "Bugün ve yarın sürecek organizasyonumuzdaki hedefler 10 bin, Allah nasip ederse şimdi bin 500’e doğru yaklaşıyoruz. Yarında devam edecek 10 bini aşıp 26 bini 36 bin olarak düzenleyip inşallah devam ederiz” ifadelerine yer verdi.

Kan bağışı konusunda Gaziantep halkının artan desteği ile geçtiğimiz senelerde rekor kan bağışı elde edildiğini aktaran Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu bu sene 2 günde 10 bin ünite kan bağışı hedefi olduğunu belirtti. Tahmazoğlu, “Gaziantep halkı 15 yıldan beri düzenlediğimiz kan bağışı kampanyamıza her yıl daha da artan bir oranda destek vermeye devam ediyor. Daha önceki yıllarda 3 bin civarında kan toplarken geçen yıl bir günde 6 bin 317 ünite kan bağışı aldık. Ben bundan dolayı Gaziantep halkına teşekkür ediyorum. Kızılay’ın bir talebi oldu, sistemi kuruyoruz talepte var bu yıl 2 gün yapalım dediler biz de olur dedik. Bugün ve yarın akşama kadar burada kan bağışı devam edecek umuyorum ki 10 binin üzerinde kan bağışını Gaziantepli hemşerilerimiz seve seve verecekler diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

“Kan bağışı hayat kurtarır”

Kan bağışı yaparak sağlıklı bir hayat sürdüklerini ve her an ihtiyaç halinde gerekli bağışı yapabileceklerini aktaran vatandaşlar ise, "Bugün kan bağışında bulunuyorum. Bütün vatandaşlarımıza da insanlara da teşvik ediyorum. Kan bağışında bulunmaları için de dileklerimi sunuyorum. Kan bir gün değil her gün lazım. Sadece acil günler için değil, her zaman lazım. Önemli olan can kurtarmaktır. Ne zaman lazım olursa o zaman ihtiyaç sahiplerine kanımızı veririz. Kan bağışı hayat kurtarır her an her insana lazım olabilir. Bana asla lazım olmaz demeyin, insanın banşına ne geleceği belli olmaz” şeklinde konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Hataysporun Mersinde konaklayacağı ve idman yapacağı tesis hızla yapılıyorÖnceki Haber

Hataysporun Mersinde konaklayacağı ve id...

Sarıgül: TDP ile CHP birleşme çalışmaları bugün itibariyle başlamıştır”Sonraki Haber

Sarıgül: TDP ile CHP birleşme çalışmalar...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar