160x600
05 Temmuz, 2025, Cumartesi
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Flamingolar bu yıl da Eber Gölünde geçici olarak konakladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Flamingolar bu yıl da Eber Gölünde geçici olarak konakladı
Abone ol
Allı Turna Olarak Da Bilinen Flamingolar Her Yıl Olduğu Gibi Bu Yılda Afyonkarahisar’ın Bolvadin Ilçesindeki Eber Gölü’nde Mola Verdi.

Allı turna olarak da bilinen flamingolar her yıl olduğu gibi bu yıl da Afyonkarahisar’ın Bolvadin ilçesindeki Eber Gölü’nde mola verdi.

Türkiye’nin en büyük göllerinden birisi olan Eber Gölü bir çok canlı türüne ev sahipliği yaptığı gibi aynı zamanda göçmen kuşların da geçici evleri oluyor. Flamingolar her yıl olduğu gibi Eber Gölü’nde bu yıl da geçici olarak konakladı.

Flamingoların gelişinin aynı zamanda baharın müjdecisi olduğunu ifade eden Eber Gölü Alan Kılavuz ve Rehberi Kadir Ateş, “Eber Gölü’ne flamingolarımız bu yılda geldi. Gölümüzde geçtiğimiz ay 300-500 arasında flamingo varken bu ay ise bu rakam yaklaşık 5 bin flamingo olduğu tahmin ediliyor. Her sene olduğu gibi renk cümbüşü ve ses ahengi var. Bunun yanında flamingoların gölün temizliğine de katkı sağlıyor. Bu şekilde flamingolar göl popülasyonuna çeşitlilik ve canlılık katmaktadır" dedi.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kitap okurken okulun elektriğini üretiyorlarÖnceki Haber

Kitap okurken okulun elektriğini üretiyo...

Balıkesirde Mühendishane de 2.0 İletişim Modül eğitimi başladıSonraki Haber

Balıkesirde Mühendishane de 2.0 İletişim...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar