22 Eylül 2026, Salı
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

ETSO ve İSO mesleki eğitim protokolü kapsamında yürütme kurulu toplandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ETSO ve İSO mesleki eğitim protokolü kapsamında yürütme kurulu toplandı
Abone ol
Erzurum Ticaret Ve Sanayi Odası (etso) Ile Istanbul Sanayi Odası (iso) Arasında Imzalanan Ve Il Milli Eğitim Müdürlüğünün De Paydaşı Olduğu "mesleki Eğitim Iş Birliği Protokolü" çerçevesinde, Iso Tarafından Protokol Yürütme Kurulu üyelerine Detaylı Bir Bilgilendirme Sunumu Yapıldı.

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) ile İstanbul Sanayi Odası (İSO) arasında imzalanan ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün de paydaşı olduğu "Mesleki Eğitim İş Birliği Protokolü" çerçevesinde, İSO tarafından Protokol Yürütme Kurulu üyelerine detaylı bir bilgilendirme sunumu yapıldı.

Nitelikli insan kaynağı ihtiyacını karşılamak ve mesleki eğitim altyapısına ivme katmak amacıyla 8 Temmuz 2026 tarihinde ETSO, İSO, Erzurum ve İstanbul İl Millî Eğitim Müdürlükleri arasında atılan imzaların ardından süreç hızla ilerliyor. Proje Yürütme Kurulu üyelerinin ETSO’da hazır bulunduğu ve İSO yetkililerinin çevrim içi katılım sağladığı toplantıda, İSO Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Hakan Çoban ve İSO heyeti detaylı bir sunum yaptı. Toplantıya; TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Saim Özakalın, İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici, Erzurum Eğitim Şube Müdürü (Mesleki ve Teknik Eğitim) İbrahim Okutucu, ETSO Meclis Üyesi ve Eğitim Komisyonu Başkanı Abdullah Samancı, Erzurum MEİP Protokol Yürütme Kurulu üyeleri ve okul müdürleri katıldı.

Öğrenciler İstihdam Odaklı Yetiştirilecek

Toplantıda, meslek lisesi mezunlarının iş hayatına nitelikli ve donanımlı bir şekilde kazandırılması amacıyla yapılacak çalışmalar ele alındı. Okullara yetenekli öğrencilerin çekilmesi ve öğrencilerin eğitim süreçlerinde doğrudan istihdam odaklı yetiştirilmesi hedefiyle, proje kapsamında okul yöneticilerinin koordinasyonunda yürütülecek planlamalar hakkında katılımcılara kapsamlı bilgiler aktarıldı.

"Hepimiz Ruhuyla Süreci Yürüteceğiz"

Toplantıda değerlendirmelerde bulunan TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Saim Özakalın, kurumlar arası iş birliğinin önemine dikkat çekti. Özakalın, "Biz değil, ben değil, hepimiz ruhuyla bu süreci yürüteceğiz. Erzurum sanayisinin ve gençlerimizin geleceği için hep birlikte en iyisi adına çalışacağız." ifadelerini kullandı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Maskeyle yüzünü kapatarak motosikleti çalan hırsız jandarma ekiplerinden kaçamadı Önceki Haber

Maskeyle yüzünü kapatarak motosikleti ça...

Bursa sanayisinde yeni dönem: TEKNOSAB KOBİ OSB ile dev ekosistem hayata geçiyor Sonraki Haber

Bursa sanayisinde yeni dönem: TEKNOSAB K...

Yorum Yazın

aaaaa

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar