160x600
05 Temmuz, 2025, Cumartesi
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Dünya mirası tatilde 3 bin kişiyi ağırladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Dünya mirası tatilde 3 bin kişiyi ağırladı
Abone ol
Batı Karadeniz’in En Eski Yerleşim Yeri Olarak Bilinen Konuralp, 9 Günlük Kurban Bayramı Tatilinde Turistlerin Uğrak Noktası Haline Geldi.

Batı Karadeniz’in en eski yerleşim yeri olarak bilinen Konuralp, 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde turistlerin uğrak noktası haline geldi.

Düzce Belediyesi’nin lojistik destekleri sayesinde yaklaşık yüzde 85’i gün yüzüne çıkarılan Antik Tiyatro ve çevresindeki tarihi yapılar tatil süresince 3 bin kişiyi ağırladı.

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün büyük önem verdiği ve şehrin en büyük kültür turizmi potansiyelini barındıran Konuralp Antik Kenti, Kurban Bayramı tatilinde ziyaretçi akınına uğradı. Düzce Belediyesi’nin lojistik imkan, personel ve araç-gereç desteği sayesinde 4 yıldır kazıların sürdüğü alanda gün yüzüne kavuşturulan Antik Tiyatro, gerek Düzce’den gerekse şehri dışından gelen ziyaretçileri ağırladı. Birçok tarihi kalıntının dünya mirasına kazandırıldığı Antik Tiyatro 9 günlük tatil süresince 3 bin kişi tarafından ziyaret edildi. Tarihi yapıların titiz şekilde korunduğu bölgede yetkililer eşliğinde tiyatro basamakları, koridorlar ve en tepede bulunan Aslanlı Mozaik’i görme şansı elde eden ziyaretçiler yapılan çalışmalar hakkında detaylı bilgi de aldı. Konuralp’teki kısa sürede hızlı değişimi daha iyi gören ziyaretçiler kazılarla ortaya çıkarılan tiyatro çevresine, bozulmadan günümüze erişmeyi başarmış sahne ve basamak bölümlerine hayran kaldı.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gece seferlerine Bursalılardan tam notÖnceki Haber

Gece seferlerine Bursalılardan tam not

Turizm beldesinde büyük yangınSonraki Haber

Turizm beldesinde büyük yangın

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar