
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla 13 üniversiteye yeni rektör ataması yapıldı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla 13 üniversiteye yeni rektör ataması yapıldı.
Adana Çukurova Üniversitesi'nde ise Prof. Dr. Meryem Tuncel'in yerine Prof. Dr. Hamit Emrah Beriş rektör olarak atandı.
Prof. Dr. Tuncel, görevini yeni Rektör Beriş’e devretti.
23 Ağustos 1977 tarihinde Ankara'da doğan Prof. Dr. Hamit Emrah Beriş, lisans eğitimini 1998 yılında Gazi Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümünde tamamladı.
2006 yılında Ankara Üniversitesi Siyaset Bilimi bölümünden doktora derecesini aldı.
Akademik kariyerinde 2010 yılında doçentlik, 2016 yılında ise profesörlük unvanını kazandı.
Prof. Dr. Beriş, 1998-2002 yılları arasında Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu'nda uzman olarak görev yaptı.
2002-2009 yılları arasında Gazi Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü'nde araştırma görevlisi olarak çalıştı.
2009-2010 yıllarında aynı bölümde yardımcı doçent doktor olarak görev aldı. 2010-2016 yılları arasında Gazi Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü'nde doçent doktor olarak çalıştı.
2016-2018 yılları arasında Gazi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü'nde profesör olarak görev yapan Beriş, 2018-2023 yılları arasında Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü'nde profesörlük görevini sürdürdü.
Ayrıca, 2014-2018 yılları arasında Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı'nda Müsteşar Yardımcılığı, 2018-2023 yılları arasında Polis Akademisi Başkanlığı'nda Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu.
2023 yılından itibaren YÖK Denetleme Kurulu Üyesi ve Başkanı olarak görev yapan Beriş, 2024 yılında Çukurova Üniversitesi Rektörü oldu.

Yorum Yazın