160x600
02 Temmuz, 2025, Çarşamba
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Çırak olarak girdiği dükkanda 40 yıldır mesleğini sürdürüyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çırak olarak girdiği dükkanda 40 yıldır mesleğini sürdürüyor
Abone ol
Siirt’te 19 Yaşında çırak Olarak Girdiği Dükkanı Devralan Nusret Kılıçvuran, 3 Metrekarelik Dükkanda 40 Yıldır Teneke Ve Soba Yapıyor.

Siirt’te 19 yaşında çırak olarak girdiği dükkanı devralan Nusret Kılıçvuran, 3 metrekarelik dükkanda 40 yıldır teneke ve soba yapıyor.

Teneke ve sobacılık işini ustasından devraldığı dükkanda 40 yıldır yapan 59 yaşındaki Nusret Kılıçvuran, 3 metrekarelik dükkanda çırak olarak başladığı ve unutulmaya başlayan tenekeciliği devam ettirerek mesleğini sürdürüyor. Eskiden soba, banyo sobası, ateş sobası, ibrik ve testi yaptıklarını belirten Kılıçvuran, eskisi gibi rağbet olmadığını ve mesleğin yavaş yavaş tükendiğini söyledi. Bu dükkanda sayesinde 3 çocuk okuttuğunu ifade eden Kılıçvuran, "Allah’a şükür biri doktor oldu, biri mühendis oldu. Bu şekilde geçinip gidiyoruz. Çırak zaten yok. Bu dükkan 60-65 yıllıktır. Ustamın yanında çalıştım, zanaat öğrendim. Bu seviyeye geldim" dedi.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
ASKF’den Müdür Çebi’ye ZiyaretÖnceki Haber

ASKF’den Müdür Çebi’ye Ziyaret

Antakyada çöplük alanda yangınSonraki Haber

Antakyada çöplük alanda yangın

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar