160x600
28 Haziran, 2025, Cumartesi
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Çin Büyükelçisi Liu Shaobin, Zonguldakta

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çin Büyükelçisi Liu Shaobin, Zonguldakta
Abone ol
çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Liu Shaobin Ve Beraberindeki Heyet, Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu’nu Makamında Ziyaret Etti.

Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Liu Shaobin ve beraberindeki heyet, Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu’nu makamında ziyaret etti.

Büyükelçi Shaobin, Türkiye ve Çin arasında giderek güçlenen ekonomik ve ticari ilişkilerin önemine değinerek, Zonguldak’ın stratejik öneme sahip bir vilayet olduğunu vurguladı. Ayrıca, Çin menşeli firmaların Zonguldak’ta önemli yatırımlar gerçekleştirdiğini belirtti. Vali Hacıbektaşoğlu ise Türkiye’nin, Çin tarafından başlatılan Kuşak ve Yol Projesi’ni desteklediğini ifade etti. Filyos Limanı’nın, Türkiye’nin üçüncü büyük limanı olarak bu proje kapsamında önemli bir katma değer oluşturacağını belirten Vali, Zonguldak’ta devam eden ve planlanan yeni yatırımları desteklemeye devam edeceklerini söyledi.

Görüşmede, ilerleyen süreçte Zonguldak ile Çin arasında ticari ve turistik iş birliklerinin geliştirilmesi amacıyla iş insanları, yerel yönetimler, turizm acenteleri, üniversite öğrencileri ve diğer ilgili grupların dahil olacağı ortak projelerin hayata geçirilmesi konusunda fikir birliğine varıldı. Vali Hacıbektaşoğlu, Büyükelçi Shaobin ve heyetine ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkür etti.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İl Tarım Ve Orman Müdürlüğünden stajyer öğrencilere eğitimÖnceki Haber

İl Tarım Ve Orman Müdürlüğünden stajyer...

Çürümeye başlayan 100 yıllık cami, bakanlık tarafından koruma altına alındıSonraki Haber

Çürümeye başlayan 100 yıllık cami, bakan...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar