Hatay'da Kabotaj Bayramı nedeniyle düzenlenen yağlı direkte Türk bayrağı kapma yarışmasında yarışmacılar çeyrek altın için yarıştı. Yarışmayı İstanbul'dan gelen 21 yaşındaki Yusuf Piştikoğlu kazandı.
Hatay'da Kabotaj Bayramı nedeniyle düzenlenen yağlı direkte Türk bayrağı kapma yarışmasında yarışmacılar çeyrek altın için yarıştı. Yarışmayı İstanbul'dan gelen 21 yaşındaki Yusuf Piştikoğlu kazandı.
Hatay’ın İskenderun ilçesinde Denizcilik ve Kabotaj Bayramı, renkli etkinliklerle kutlandı. Denizcilik temalı yarışmalar ve balık ikramları ile zenginleştirilen kutlamalara vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.
Yağlı Direkte Bayrak Kapma Yarışı
Kutlamaların en heyecanlı etkinliklerinden biri, yağlı direkte bayrak kapma yarışması oldu.
İki yarışmacının çeyrek altın için kıyasıya mücadele ettiği yarışmada, 21 yaşındaki Yusuf Piştikoğlu bayrağı kaparak birinci oldu.
İstanbul'dan stajyer olarak geldiğini belirten Piştikoğlu, "Mutluyum. Çeyrek altınım oldu," diyerek sevincini dile getirdi.
Ödül Töreni
Yarışmada birinci olan Piştikoğlu'na ödülü, Deniz Ticaret Odası İskenderun Şube Müdürü Ahmet Taştekin tarafından takdim edildi.
Piştikoğlu, "Koştum, kaydırak niyetine ayakları birleştirerek kayınca bayrağı tutmaya çalıştım. Başardığım için çok mutluyum," dedi.
Anıt Alanında Tören
Anıt alanında düzenlenen törene İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Fatih Sezal, İskenderun Bölge Liman Başkan Vekili Yunus Kanat ve diğer askeri ve sivil yetkililer katıldı.
Denizcilik ve Kabotaj Bayramı sebebiyle teknelerle denize açılarak şehitlerin anısına suya çelenk bırakıldı ve deniz yüzeyinde Türk bayrağı açıldı.
Denizcilik Gösterileri
Etkinlikler kapsamında Sahil Güvenlik botları ve römorkörler, su gösterileri sergileyerek izleyicilere unutulmaz anlar yaşattı.
Bayramın coşkusu, denizcilik ruhunu yansıtan bu gösterilerle daha da arttı.
Hatay'da Denizcilik ve Kabotaj Bayramı, halkın yoğun katılımıyla coşkulu bir şekilde kutlandı ve denizcilik kültürünün önemini bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorum Yazın