20 Eylül 2026, Pazar
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Bingöl Üniversitesinde 2026, ‘Üretim Yılı ilan edildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bingöl Üniversitesinde 2026, ‘Üretim Yılı ilan edildi
Abone ol
Bingöl üniversitesi, 2026 Yılını ‘üretim Yılı’ Ilan Ederek Eğitim-öğretim Ve Araştırma Faaliyetlerinde Yeni Bir Vizyonun Kapılarını Araladı.

Bingöl Üniversitesi, 2026 yılını ‘Üretim Yılı’ ilan ederek eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetlerinde yeni bir vizyonun kapılarını araladı.

Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, Basın Konseyi ile tanıtım ofisinde bir araya geldi. Toplantıya Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Abdurrahman Gül, Prof. Dr. İbrahim Yasin Erdoğan, Genel Sekreter Prof. Dr. Veysel Turan ile Kurumsal İletişim Koordinatörü Öğr. Gör. Dr. Ferhat Korkmazcan’ın yanı sıra Bingöl Basın Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Hakim Bayraktar ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Rektör Çelik, toplantıda önemli açıklamalarda bulundu. Çelik, Bingöl Üniversitesi’nin bilimsel bilgi üretimini, katma değere dönüştürmeyi ve toplumsal faydayı önceleyen bir anlayışla yoluna devam ettiğini belirterek, 2026 yılının üniversite genelinde "Üretim Yılı" olarak ilan edildiğini duyurdu. Çelik, bu kapsamda akademik birikimin sahaya yansıması, projelerin somut çıktılara dönüşmesi ve üniversite-sanayi-toplum iş birliğinin güçlendirilmesinin hedeflendiğini ifade etti.

Üretim Yılı kapsamında Bingöl Üniversitesi bünyesindeki tüm akademik ve idari birimlerde kapsamlı çalışmalar yürütülecek. Dekanlıklar, müdürlükler, meslek yüksekokulları, araştırma merkezleri ve koordinatörlükler; üretime dayalı projeler, uygulamalı çalışmalar ve yenilikçi faaliyetlerle sürece aktif katkı sunacak.

Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik, 2026 Üretim Yılı’nın Bingöl Üniversitesi’nin kurumsal gelişimine ivme kazandıracağını ve bölgesel kalkınmaya önemli katkılar sağlayacağını vurguladı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
CHP’li Kaya: “Bu Bütçe Sarayın, Biz Halkın Yanındayız” Önceki Haber

CHP’li Kaya: “Bu Bütçe Sarayın, Biz Halk...

Çöp kamyonu kayıp cüzdan için durduruldu, para sahibine ulaştırıldı Sonraki Haber

Çöp kamyonu kayıp cüzdan için durduruldu...

Yorum Yazın

aaaaa

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar