160x600
08 Temmuz, 2025, Salı
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Bayburtta son bakırcılar zamana direniyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bayburtta son bakırcılar zamana direniyor
Abone ol
BAYBURT’TA SON BAKIRCILAR ZAMANA DİRENİYOR

Birçok meslek gibi son demlerini yaşayan bakırcılıkta Bayburt’ta geride kalan birkaç ustasıyla zamana direniyor.


Bayburt’ta bakırcılık mesleğinin son temsilcilerinden biri olan Yusuf Öztürk, mesleğin teknolojiye yenik düştüğünü söyledi.


Anadolu el sanatları içinde geçmişi yüzlerce yıl öncesine uzanan bakırcılığın yaşatılması, geçmişe ve kültürel değerlere sahip çıkılması gerektiğini hatırlatan Öztürk, mesleğini severek yaptığını ve zamanla bu mesleğin unutulacağından duyduğu kaygıyı belirtti.


20-30 yıl önce gözde bir meslek olan bakırcılığın Bayburt’ta da yaygın bir şekilde sürdürüldüğünü ifade eden Öztürk, “Eskiden köylerde seyyar ocaklar kurup, mereklere elektrik çekerek bu işi yapardı büyüklerimiz. Dedemden babama, babamdan bana kalan bir meslek. Ben son kalem olacağım gibi. Artık işin erbabı yetişmiyor” dedi.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kuşadasına bir yılda 272 bin 779 metrekare yeni yol yapıldıÖnceki Haber

Kuşadasına bir yılda 272 bin 779 metreka...

Yol kenarına devrilen tekstil malzemesi yüklü tır yoğun uğraşlar sonucu kaldırıldıSonraki Haber

Yol kenarına devrilen tekstil malzemesi...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar