16 Eylül 2026, Çarşamba
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Bakan Işıkhan: İşsizlik oranı Haziranda yüzde 7,6 ile 2005ten bu yana en düşük seviyeye geriledi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bakan Işıkhan: İşsizlik oranı Haziranda yüzde 7,6 ile 2005ten bu yana en düşük seviyeye geriledi
Abone ol
Aşlık: Bakan ışıkhan: "işsizlik Oranı Haziran'da Yüzde 7,6 Ile 2005'ten Bu Yana En Düşük Seviyeye Geriledi"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "İşsizlik oranı, Haziran ayında bir önceki aya göre yarım puan, bir önceki yıla göre ise 1 puan azalarak yüzde 7,6 seviyesine geriledi" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, TÜİK’in açıkladığı Haziran ayı iş gücü istatistiklerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Işıkhan istihdam verilerinin bir önceki ay ve bir sonraki aya oranla değerlendirerek, "İşsizlik oranı, Haziran ayında bir önceki aya göre yarım puan, bir önceki yıla göre ise 1 puan azalarak yüzde 7,6 seviyesine geriledi. Böylelikle işsizlik oranı, hem 2005 yılından itibaren en düşük seviyeye geriledi hem de 38 aydır tek haneli rakamlarda seyrini devam ettirdi" dedi.

İstihdam sayısına ilişkinde arttığını da ifade eden Işıkhan, "İstihdam sayısı, aynı dönemde; 227 bin kişi artarak 32 milyon 733 bin kişi, istihdam oranı ise 0,3 puan artarak yüzde 48,9 oldu. İşgücünde de benzer bir olumlu tabloyu yakaladık. İşgücü sayısı, 58 bin kişi artarak 35 milyon 420 bin kişi, işgücüne katılma oranı ise 0,1 puan artarak yüzde 52,9’a ulaştı" dedi.

Gençlerin eğitim ve işgücü bağlantısını artırmak, istihdama erişim imkanlarını kolaylaştırmak için politikalarımızı hayata geçirmeyi sürdürdüklerinin de altını çizen Işıkhan, sözlerine şu şekilde devam etti:

"Genç İstihdam Hamlesi-GÜÇ Projemizin olumlu sonuçlarını almaya devam ediyoruz. Haziran ayında gençlerde işsizlik oranı, bir önceki aya göre 1,8 puan, bir önceki yıla göre ise 3,8 puan azalarak yüzde 12,8’e geriledi. Böylelikle 2005 yılından itibaren en iyi seviyede gerçekleşti. Kadınlarda da başarılı uygulamalarımızın neticesinde bir önceki aya göre 0,6 puan, bir önceki yıla göre ise 1,7 puan azalarak yüzde 9,8 olarak gerçekleşen işsizlik oranı, 2012 yılından itibaren en düşük seviyeye geriledi. Politikalarımızı, yatırımlarımızı, istihdam ve nitelikli işgücünü artıracak uygulamalarımızı emeği ve insanı merkeze alarak hayata geçirmeye devam edeceğiz."


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bahçe yangınında çok sayıda ağaç zarar gördü Önceki Haber

Bahçe yangınında çok sayıda ağaç zarar g...

Bakan Yumaklı: 115 yangına müdahale ettik. Bu yangınlardan 110unu kontrol altına aldık Sonraki Haber

Bakan Yumaklı: 115 yangına müdahale etti...

Yorum Yazın

aaaaa

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar