160x600
21 November, 2025, Friday
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Bahçeli: Türk-Kürt Kardeşliğini Kimse Bozamaz

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bahçeli: Türk-Kürt Kardeşliğini Kimse Bozamaz
Abone ol
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MYK-MDK Ortak Toplantısı öncesinde yaptığı yazılı açıklamada, Cumhur İttifakı’nın vatan ve millet sevgisiyle şekillenen duruşunu vurguladı.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MYK-MDK Ortak Toplantısı öncesinde yaptığı yazılı basın açıklaması yaptı.

Bahçeli, “Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhur İttifakı bayrak, vatan ve millet sevgisinin ağır sınavından yüz akıyla çıkmayı başaran ve başaracak olan serdengeçti bir anlayışın siyasi ve fikri kubbesidir” dedi.

Bahçeli, açıklamasında terörsüz bir Türkiye hedefinin önemine dikkat çekti. 27 Şubat İmralı açıklamasıyla başlayan “Barış ve Demokratik Toplum Çağrısı”nın, PKK’nın silah bırakma ve fesih kararını ilan etmesiyle sonuçlandığını belirtti.

Bu sürecin provokasyonlara maruz kalmadan tamamlanması gerektiğini ifade eden Bahçeli, “Terörsüz Türkiye, dünden alınan çetin ve meşakkatli derslerle bugün ve geleceğin emin ve ehil şekilde güvenceye kavuşturulmasıdır” dedi.

Bahçeli, devletin pazarlık yaptığı iddialarını “müfterilik” olarak nitelendirerek, bu tür söylemlerin namertçe bir saptırma olduğunu vurguladı.

Bahçeli, İsrail’in Suriye Arap Cumhuriyeti’ne yönelik saldırılarını sert bir dille eleştirdi.

İsrail’in, Suriye’nin güneyinde Dürzilerle Arap aşiretler arasında fitne yaydığını ve Şam’ı bombaladığını ifade eden Bahçeli, “Siyonist vandallık, terörsüz Türkiye ve bölge hedefine sabotaj yapmıştır.

Suriye’nin siyasi ve toprak bütünlüğü, Türkiye açısından ilkesel bir tutumdur” dedi.

PYD/YPG’nin Şam yönetimiyle imzaladığı mutabakat zaptına uymamasını da eleştiren Bahçeli, İsrail’in “Davut Koridoru” planıyla Anadolu sınırlarına dayanmayı hedeflediğini belirtti.

Türk-Kürt Kardeşliği ve Milli Birlik VurgusuBahçeli, Türk-Kürt kardeşliğini yıkmaya çalışanlara karşı dimdik duracaklarını vurguladı.

“Türk milleti kararını vermiş, Cumhur İttifakı çatısı altında toplanan sevdalıları vasıtasıyla haysiyetli iradesini hayatın somut gerçekleri muhtevasında teçhiz ve teşekkül ettirmiştir” diyen Bahçeli, muhalefetin Türk milleti ve Türklük üzerinden yaptığı eleştirilere sert yanıt verdi.

“Türk’süz Cumhuriyet diyenlere Türklüğün bekası, bin yıllık kardeşliğin yılmaz savunucusu olduğumuzu kararlılıkla göstermeyi sürdüreceğiz” ifadelerine yer verdi.

MHP lideri, terörsüz Türkiye sürecini halka anlatmak için 81 ili kapsayacak “Milli Birlik ve Dayanışma Buluşmaları”nın 9 Ağustos 2025’te Erzurum’dan başlayacağını duyurdu.

“Asırlık Birlik, Sonsuz Kardeşlik” temasıyla düzenlenecek bu toplantılarla, MHP’nin vatansever duruşu ve politikaları halka anlatılacak.

Bahçeli, TBMM’de kurulması planlanan komisyona da tam destek vereceklerini ifade etti.

Bahçeli, MHP’nin 56 yıllık siyasi mücadelesine de değindi.

Partinin, Türk milliyetçiliğinin siyasi markası olduğunu vurgulayan Bahçeli, “Kaynağını Türk-İslam Ülküsünde bulmuş Türk milliyetçiliği düşüncesini partimizin çatısı altında yaşayan, yaşamayı sürdüren ve sürdürecek olan değerli dava arkadaşlarımla Türk ve Türkiye Yüzyılını inşallah kucaklayacağız” dedi.

Alparslan Türkeş’e ve emeği geçenlere şükranlarını sunan Bahçeli, partinin dünü, bugünü ve yarınının Türk milleti için olduğunu belirtti.

Bahçeli, muhalefetin LGS gibi konuları siyasi istismara alet ettiğini ve Türk milletinin hayalleriyle oynadığını söyledi. “Türk milletinden ödün veriliyor diyenlere, Türk milletinin destanını yeni yüzyılda da okumaya devam edeceğiz” diyerek, MHP’nin net çizgisini vurguladı.

Bahçeli, Türk-Kürt kardeşliğini bozmaya çalışanların karşısında dimdik duracaklarını yineledi.

Örgü İpliği
Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
A Milli Erkek Voleybol Takımı, Brezilyaya 3-1 kaybetti Önceki Haber

A Milli Erkek Voleybol Takımı, Brezilyay...

KOSKEM ekipleri son bir ayda 887 kişiyi boğulmaktan kurtardı Sonraki Haber

KOSKEM ekipleri son bir ayda 887 kişiyi...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar