Osmaniye Havaalanı Projesi, Belediye Başkanı İbrahim Çenet'in MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi ziyaretinde yeniden gündeme geldi. Çenet, görüşmede kentin yatırımları ve Zorkun Yaylası'na ilişkin projeleri de anlattı.
Osmaniye Belediye Başkanı İbrahim Çenet ve eşi Ebru Çenet, MHP Genel Başkanı ve Osmaniye Milletvekili Dr. Devlet Bahçeli'yi makamında ziyaret etti.
Görüşmede Osmaniye Havaalanı Projesi başta olmak üzere kentte devam eden yatırımlar, altyapı çalışmaları ve Zorkun Yaylası'na yönelik projeler ele alındı.
Başkan Çenet, ziyaretin ardından yaptığı açıklamada Bahçeli ile Osmaniye'nin gelişimine yönelik birçok konuyu değerlendirdiklerini belirterek, havaalanı projesinin yeniden gündeme gelmesinin kendilerini heyecanlandırdığını ifade etti.
Başkan İbrahim Çenet, görüşmede Osmaniye'de sürdürülen belediye yatırımları hakkında kapsamlı bilgi sunduklarını söyledi.
Kentin birçok noktasında devam eden çalışmalar nedeniyle Osmaniye'nin adeta büyük bir şantiye görünümünde olduğunu dile getiren Çenet, Bahçeli'nin şehirde yürütülen projeleri yakından takip ettiğini vurguladı.
Çenet, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
"İşleri ile bir şantiye alanına dönen Osmaniye'mizi anlattık Liderimize. Emin olun Osmaniye bir şah damarı gibi hepsine, tüm işlerine vakıf Liderimiz."
Havaalanı projesi yeniden gündeme geldi
Başkan Çenet'in açıklamasına göre görüşmenin en dikkat çekici başlıklarından biri Osmaniye için uzun süredir gündemde bulunan havaalanı projesi oldu.
Çenet, Bahçeli'nin görüşme sırasında, "Eşime dönüp Reis Beyin bize takdim ettiği bir havaalanı projesi var, onu takip ediyoruz efendim" ifadelerini kullandığını aktararak bu sözlerin kendileri açısından büyük bir motivasyon kaynağı olduğunu söyledi.
Havaalanının bölgesel kalkınma açısından önemli bir ihtiyaç olduğunu dile getiren Çenet, Osmaniye'nin stratejik konumuna dikkat çekti.
Bölgenin yaklaşık 1,5 milyon kişilik bir nüfusa hizmet verebilecek potansiyele sahip olduğunu belirten Çenet, kentin ticaret merkezlerine, serbest bölgelere ve limanlara yakınlığı nedeniyle ulaşım yatırımlarının önem taşıdığını ifade etti.
Başkan Çenet, görüşmede bu konudaki değerlendirmelerini şu sözlerle aktardı:
"Konu bir anda böyle açılınca bölgemizde 1.5 milyon nüfusa hitap ediyoruz.
Geçiş bölgesiyiz. Ticaret şehirlerine, serbest bölgelere, limanlara en yakın mesafedeyiz. Ekonomik ve ticari gelişimimiz çok hızlı ilerliyor, bugün nüfusu yüz bini bulmayan birbirine bir saatlik mesafesi olmayan kapalı şehirlere havaalanı yapılıyor, deyiverdik."
Zorkun Yaylası projeleri de değerlendirildi
Görüşmede Osmaniye'nin önemli turizm merkezlerinden Zorkun Yaylası'nda sürdürülen çalışmalar da gündeme geldi.
Başkan Çenet, bölgede gerçekleştirilen yatırımları Bahçeli'ye anlattıklarını belirterek, yapılan çalışmaların beğeniyle karşılandığını ifade etti.
Zorkun'un ilçe olması önerisi
Ziyarette gündeme getirilen bir diğer konu ise Zorkun Yaylası'nın idari statüsü oldu.
Çenet, bölgede yaşanan bazı sorunların çözümü açısından Zorkun'un ilçe statüsü kazanmasının fayda sağlayabileceğini ifade etti.
Bu konudaki düşüncelerini Bahçeli ile paylaştığını belirten Çenet, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
"İşte biz de büyüğümüzün yanında Zorkun'u konuşurken 'efendim biz Yüksekova'da Derecik beldemiz vardı, orayı bir kanunla ilçe yapmıştık, aslında Zorkun da hak ediyor, ilçe olmayı, birçok sorun da böylece otomatikmen kanunla çözülmüş olur, zaten deniz Zorkun'un yanı başında Zorkun ilçe sınırımız deniz oluverir' dedik."
Osmaniye Belediyesi'nin kent genelinde altyapı, ulaşım, çevre düzenlemesi ve sosyal yaşam alanlarına yönelik çalışmalarını sürdürdüğü belirtilirken, havaalanı projesi ve Zorkun Yaylası'na ilişkin değerlendirmeler kamuoyunda da dikkat çekti.
Görüşmede dile getirilen başlıkların ilerleyen süreçte ilgili kurumların gündeminde yer alıp almayacağı ise önümüzdeki dönemde netlik kazanacak.
Yorum Yazın