160x600
27 Haziran, 2025, Cuma
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Ardahanda bir ilk; Çay kökleri toprakla buluştu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ardahanda bir ilk; Çay kökleri toprakla buluştu
Abone ol
Ardahan'da Bir Ilk; çay Kökleri Toprakla Buluştu. (olgun Yıldız/ardahan-iha)

Ardahan’da çay üretimi için deneme bahçesi kurdu. Kent Konseyi Başkanı Morkoç, çay yetişir umuduyla kök çayı toprakla buluşturdu.

Ardahan Konseyi üyeleri Karadeniz gezisinde ortaya çıkan çay ekimi fikri hayata geçirildi. Ardahan’da tarım sektöründeki verimliliğin artırılması amacıyla çay ekimini başlattıklarını söyleyen Ardahan Kent Konseyi Başkanı Yavuz Morkoç ve Yönetim Kurulu üyeleri aldıkları karar doğrultusunda doğu Anadolu bölgesinde ilk kez denenecek olan çay tohumu fidelerini toprakla buluşturarak can suyu verdi. Konsey üyeleri belirledikleri alanda önce çapa yaptı. Yumuşatılan toprakta daha sonra açtıkları 30 santimlik çukurlara ellerindeki çay fidelerini ektiler.

Başkan Yavuz Morkoç, çay ekimi etkinliğiyle ilgili sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunarak, yaptıkları çalışmanın Ardahan’ın tarım potansiyeline katkı sunmak için gerçekleştirdiklerini söyledi.

Morkoç, "Ardahan Kent Konseyi olarak şehrimizde bir ilke imza attık: Ardahan’da ilk kez çay ekimi gerçekleştirdik. Bu adım, Ardahan’ın potansiyeline olan inancımızın ve geleceğe dair umudumuzun simgesi. Topraklarımızdan filizlenecek her bir çay yaprağı, şehrimizin bereketini ve yenilikçi ruhunu temsil edecek. Bu tarihi anı Ardahan halkıyla paylaşmaktan gurur duyuyoruz" dedi.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Prof. Dr. Nimet Yıldırıma Azerbaycanda büyük ilgiÖnceki Haber

Prof. Dr. Nimet Yıldırıma Azerbaycanda b...

Keneden gelen tehlike: KKKA vakaları artıştaSonraki Haber

Keneden gelen tehlike: KKKA vakaları art...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar