26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5555
EURO34.963
ALTIN2445.5

Anne adayları, sağlıklı gebelik için bilgilendiriliyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Anne adayları, sağlıklı gebelik için bilgilendiriliyor
Abone ol
Osmaniye İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Sağlıklı Hayat Merkezinde Gebe Sınıfı eğitimleri devam ediyor.

Osmaniye İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Sağlıklı Hayat Merkezinde Gebe Sınıfı eğitimleri devam ediyor. Osmaniye İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada; tüm gebelerin, doğum öncesi, doğum ve doğum sonrası konularında bilgi sahibi olmalarını, bilgilerinin güncellenmesi ve bilinçli doğum yapmalarını sağlamak için bu eğitimlerin yapıldığı belirtildi.

Osmaniye İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Sağlık Hayat Merkezinde Gebelik eğitimleri devam ediyor. Gebe ve gebe yakınlarına verilen eğitimlerde, anne adaylarını gebelik dönemiyle ilgili olarak bilgilendirmek hedefleniyor.

Osmaniye İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada,

“Programın amacı; tüm gebelerin, doğum öncesi, doğum ve doğum sonrası konularında bilgi sahibi olmalarını, bilgilerinin güncellenmesi ve bilinçli doğum yapmalarını sağlamaktır. Anne adaylarına normal doğum eylemi, ağrı yönetimi ve yeni rollerini benimsemesi konusunda bilgi ve beceri kazandırılmaktır” ifadeleri kullanıldı.

Gebe ve gebeye eşlik edecek olan yakınlarının uyması gereken kuralları da şöyle sıralandı;

“Gebelik ve doğumun fizyolojik bir süreç olduğu, fizyolojik ve psikolojik değişiklikleri, Gebelik ve doğum sürecinde eş ve yakınının desteğinin önemi, Doğumun evreleri, Doğum ağrısıyla ilaçsız baş etme yöntemleri, Gebelik, doğum ve doğum sonu dönemde yaşanabilecek sorunlar ve erken tanısı, Gebelikte tehlike işaretlerini ve acil durumlarda izlenecek yollar, Normal doğumun anne ve bebek açısından yararları, Lohusalık süreci, Doğum sonrası kullanılabilen üreme sağlığı yöntemleri ve yenidoğan bakımı konularında bilgilendirilmesi hedeflenmiştir” ifadeleri kullanıldı.

Osmaniye İl Sağlık Müdürlüğü, gebelerin sağlıklı bir şekilde bu süreci atlatması için Osmaniye İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Toplum Sağlığı Merkezine başvurması gerektiğini vurguladı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Paramedik öğrencilerine eğitimÖnceki Haber

Paramedik öğrencilerine eğitim

Polislik mesleğini tanıyıp suçtan korunma yöntemlerini öğreniyorlarSonraki Haber

Polislik mesleğini tanıyıp suçtan korunm...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar