17 Eylül 2026, Perşembe
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Ağın Leblebisinin geleceği düzenlenen çalıştayda ele alındı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ağın Leblebisinin geleceği düzenlenen çalıştayda ele alındı
Abone ol
Fırat Kalkınma Ajansı (fka) Ev Sahipliğinde Gerçekleştirilen Etkinlikte Tescilli ürünün üretim, Markalaşma Ve Pazarlama Stratejileri Ele Alındı

Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) tarafından Elazığ’da, "Ağın Leblebisi Ürün Analiz Çalıştayı" gerçekleştirildi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen "Anadoludakiler: 81 İl 81 Ürün Programı" kapsamında, FKA tarafından Elazığ’da "Ağın Leblebisi Ürün Analiz Çalıştayı" gerçekleştirildi. Kamu kurumları, üniversiteler, yerel yönetimler, üreticiler ve sektör temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen çalıştayda coğrafi işaretli Ağın Leblebisi’nin üretim süreçlerinde yaşanan sorunlar, katma değerinin artırılması, pazarlama stratejileri ve uluslararası pazarlardaki rekabet gücünün geliştirilmesi masaya yatırıldı. Akademisyen ve uzmanların teknik sunumlar yaptığı oturumlarda ürünün geleceğine yönelik ortak bir yol haritası belirlendi.

FKA Genel Sekreteri Mehmet Şirin Budancamanak, "Anadoludakiler: 81 İl 81 Ürün Programı ile her ilin kendine özgü değerlerinin daha görünür hale gelmesi, korunması ve ekonomik olarak güçlendirilmesi hedeflenmektedir. Ağın Leblebisi de Elazığ’ın önemli yöresel ürünlerinden biri ve güçlü bir marka değeridir. Bugün gerçekleştirdiğimiz çalıştayla ürünün üretiminden pazarlanmasına, kalite standartlarından markalaşma süreçlerine kadar tüm aşamaları paydaşlarımızla birlikte değerlendirme fırsatı bulduk" dedi.

Program sonunda ortaya konulan görüş ve çözüm önerilerinin raporlaştırılarak ilgili kurumlarla paylaşılması ve uygulanabilir stratejilerin hayata geçirilmesi kararlaştırıldı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Diyarbakırda alevler geceyi gündüze çevirdi Önceki Haber

Diyarbakırda alevler geceyi gündüze çevi...

Mersinde kaldırım işgallerine sıkı denetim Sonraki Haber

Mersinde kaldırım işgallerine sıkı denet...

Yorum Yazın

aaaaa

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar