16 Nisan, 2024, Salı
DOLAR32.5108
EURO34.5919
ALTIN2497.5

Adanalı hayırsever gül serası kurdu, gelirini çocuklara bağışladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Adanalı hayırsever gül serası kurdu, gelirini çocuklara bağışladı
Abone ol
Adana’da Kurulan Gül Serasında Işsiz Kadın Ve Gençler Istihdam Ediliyor. Emine şenol Serada çalışanlardan Biri.

Adana’da kurulan gül serasında işsiz kadın ve gençler istihdam ediliyor. Serayı kuran Ogün Sever Okur, elde edilen gelirin yüzde 25’inin ihtiyaç sahibi çocuklar için harcanacağını söyledi.

Adana’da küçükken 6 yıl çadırda yaşayan Ogün Sever Okur (31), şimdi kendisini çadırda yaşayan çocuklara ve ihtiyaç sahibi ailelere adadı. ‘Ogün Abi Çocuk Derneği’ni kurup onların ’ağabeyi’ olan Okur, sosyal medyadan da topladığı bağışlarla son yıllarda binlerce aileye ulaştı. Okur, son olarak da merkez Yüreğir ilçesine bağlı Pekmezli Mahallesi’nde gül serası kurdu. 10 dönüm alana kurulan serada köydeki işsiz kadın ve gençler istihdam edilmeye başlandı. İlk gül hasadının ekim ayında yapılması planlanan seranın gelirinin yüzde 25’inin de ihtiyaç sahibi çocukların masrafları için kullanılacağı belirtildi. Ayrıca dezavantajlı bölgelerde yaşayan çocuklar için ‘çocuk evi’ kurmayı da planlayan Okur, seradan gelecek gelirle bu projeyi de hayata geçirmek için çalışacağını ifade etti.

“Gelirle çocuk evi yapacağım”

İhlas Haber Ajansı muhabirine bilgi veren Ogün Sever Okur, 10 dönüm seranın pilot olduğunu, devamının geleceğini belirterek, “Her gün buradaki işe göre çalışan sayısı değişiyor. Biz buranın gelirinin yüzde 25’ini çocuklara aktaracağız. Kurulma amacımız çocuklar için. Buradan sağlık sorunu yaşayan çocuklar ve sokakta yaşayan çocuklar için gelir sağlamaya çalışacağım. O çocuklara bir ‘çocuk evi’ yapmak istiyorum. İnşallah böyle devam edeceğiz” dedi.

Serada çalışan Emine Şenol (40), “Güzel bir gelir oldu buradaki kadınlar ve gençler için. Ben oğlumu kursa göndermek istiyordum ancak maddi olarak zorlanıyorduk. Şimdi en azından oğlumun kurs parasını burada kendim kazanıyorum, o da gidebiliyor” ifadelerini kullandı.

Pekmezli Mahallesi Muhtarı Celal Güngördü ise, “Buranın kurulma amacı gelirlerin bir bölümünü çocuklara dağıtmak. Ayrıca uzağa gidip çalışamayan gençler ve kadınlar burada gelip çalışıyor. Böyle bir iş olanağı sağlandığı için çok memnunum. Böyle yerlerde iş adamları ve hayırseverlerin bu tarz seralar kurması işsizliğin önüne geçecektir” diye konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İlim Hikmet Vakfı Genel Kurulu yapıldıÖnceki Haber

İlim Hikmet Vakfı Genel Kurulu yapıldı

Elazığda ağır hasarlı bina, tek dokunuşla yerle bir olduSonraki Haber

Elazığda ağır hasarlı bina, tek dokunuşl...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar