15 Mayıs, 2024, Çarşamba
DOLAR32.2816
EURO34.9992
ALTIN2446.3

A Milli Erkek Hokey Takımı, Osmaniye’de kamp yapıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
A Milli Erkek Hokey Takımı, Osmaniye’de kamp yapıyor
Abone ol
Türkiye A Milli Erkek Hokey Takımı, Osmaniye’de kampa girdi. A Milli Takımın hedefi, İrlanda’da düzenlenecek şampiyonada birincilik.

Türkiye A Milli Erkek Hokey Takımı, Osmaniye’de kampa girdi. A Milli Takımın hedefi, İrlanda’da düzenlenecek şampiyonada birincilik.

Türkiye A Milli Erkek Hokey Takımı, 23-29 Temmuz 2023 tarihinde İrlanda’da düzenlenecek olan Avrupa C2 Şampiyonasına Osmaniye’de hazırlanmaya devam ediyor. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Tesislerinde kamp yapan hokey sporcuları, Avrupa’nın önemli turnuvalarından biri olan Avrupa C2 Şampiyonasında birincilik parolasıyla hazırlanıyor.

Türkiye A Milli Erkek Hokey Takım Başantrenörü Mahmut Yunus Cengiz, ilk defa C2 Şampiyonasında mücadele edeceklerini ifade ederek,

İnşallah ülkemizi en iyi şekilde temsil edip, ilk ikide yer alarak Avrupa'da en üst seviyeye çıkacağız. Ülkemiz bu sene Avrupa'da ilk defa C2'de oynayacak. Burası Avrupa'nın en iyi 16 takımının bulunduğu yer, 8 ülke olacak. İlk ikiye giren Avrupa'da en üst seviyeye çıkacak. İnşallah bizimde hedefimiz oraya çıkabilmek. Onun için çok iyi bir hazırlık dönemi geçiriyoruz." diye konuştu.

Tesislerde yapılan iyileştirmelerin başarıyı da beraberinde getirdiğini belirten Cengiz,

"Tesis, sporcu ve altyapı anlamında önemli gelişmeler sağlanmakta. Alınan başarılarla zaten gösteriyor. Özellikle bu sene kadınlar salon 21 yaş altında Avrupa üçüncüsü olduk. Geçen yıl 21 Yaş Altı Açık Alan Hokeyi Avrupa Şampiyonası'nda en üst lige çıktık. Yani Avrupa'nın ilk 8 takımı arasına girdik. Aynı şekilde A Milli Takımda Avrupa'nın ikinci ligine yükseldi. Avrupa'da birinci ligine çıkmak ardından da olimpiyatlara gitmek istiyoruz. Bunlar kısa vadede gerçekleştirilebilecek işler değil. Tesis sayısı arttığında, altyapılarımızı geliştirdiğimizde inşallah uzun yıllara yayıldığı zaman olimpiyatlarda da bu branşı ülkemiz adına temsil edeceğiz."

Milli takım oyuncusu Müslüm Ekinci, yaklaşan şampiyonaya iddialı bir şekilde hazırlandıklarını belirtti. İlk kez katılacakları bu turnuva için takımın kendilerini iyi hissettiğini söyleyen Müslüm, tecrübeli sporcuların da takımda bulunduğunu vurguladı. "Genç ve dinamik bir ekibiz. İnşallah başarımıza bir yenisini daha ekleyeceğiz. Çalışma ortamımız çok iyi. Avrupa Şampiyonası'nda güzel bir derece elde etmeyi hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

Diğer bir milli takım oyuncusu Ömer Faruk Özkan ise geçtiğimiz yıl 21 yaş altı milli takım düzeyinde Avrupa'nın en üst ligine çıktıklarını ve aynı başarıyı İrlanda'da tekrarlamak için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti. Takımın hedeflerinin büyük olduğunu ifade eden Özkan, tüm oyuncuların motivasyonunun yüksek olduğunu söyledi.

 

(medyagazete.com)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Pursaklarda ata tohumları ata bahçesinde toprakla buluştuÖnceki Haber

Pursaklarda ata tohumları ata bahçesinde...

Kayseri Görme Engelliler ilk haftayı BAY geçecekSonraki Haber

Kayseri Görme Engelliler ilk haftayı BAY...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar