20 Eylül 2026, Pazar
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

86’lık Sporcu Gençlere Meydan Okuyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
86’lık Sporcu Gençlere Meydan Okuyor
Abone ol
Antalya’da 86 yaşındaki Mustafa Türkkan, ASFİM’de düzenli spor yaparak gençlere örnek oluyor. Sağlıklı yaşamın sırrını açıklayan Türkkan, yaşıtlarına çağrıda bulundu.

Antalya’da 86 yaşındaki Mustafa Türkkan, spor tutkusuyla gençlere adeta örnek oluyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından ücretsiz hizmet veren Antalya Spor ve Fitness Merkezleri (ASFİM), her yaştan vatandaşı sporla buluştururken, Türkkan’ın azmi dikkat çekiyor.

Atatürk ASFİM Spor Salonu’nun en dikkat çeken isimlerinden biri olan Mustafa Türkkan, haftanın üç günü düzenli olarak spor yapıyor.

Ağırlık kaldırma, vücut geliştirme ve çeşitli egzersizlerle formunu koruyan Türkkan, disiplinli yaşam tarzıyla sağlıklı kalmayı sürdürüyor.

Gençliğinden bu yana sporla iç içe olduğunu belirten Türkkan, boks ve halter branşlarında geçmişte önemli başarılar elde ettiğini ifade ediyor.

Uzun yıllar yurt dışında yaşadıktan sonra Antalya’ya yerleşen Türkkan, son iki yıldır ASFİM’de antrenmanlarına devam ediyor.

Mustafa Türkkan, sporun hayatındaki yerini şu sözlerle anlatıyor:

“14 yaşından itibaren sporla ilgileniyorum. Spor yapmayı hayatım boyunca bırakmadım.

Haftanın üç günü salona geliyorum. Tüm aletlerde çalışıyorum, kolay kolay yorulmuyorum.”

İleri yaşına rağmen aktif yaşamını sürdüren Türkkan, spor yapamadığı günlerde kendini eksik hissettiğini belirtiyor.

4 çocuk ve 12 torun sahibi olan Türkkan, özellikle ileri yaştaki bireylere önemli tavsiyelerde bulunuyor.

Hareketsiz yaşamın sağlığı olumsuz etkilediğine dikkat çeken Türkkan, sporun yaşam kalitesini artırdığını vurguluyor.

“Birçok kişi yürüyemiyor, merdiven çıkamıyor çünkü spor yapmıyorlar.

Kahvehanelerde oturmak yerine hareket etsinler. ASFİM gibi merkezlere gelsinler, bir saat spor yapsınlar çok faydasını görürler.”

Sağlıklı yaşamın sırrını düzenli spor ve dengeli beslenmede gördüğünü söyleyen Mustafa Türkkan, hedefini de net bir şekilde ortaya koyuyor: 90 yaşına kadar spor yapmaya devam etmek.

Türkkan, spor sayesinde kaliteli uyku uyuduğunu ve kendini her zaman dinç hissettiğini belirterek, herkesi aktif yaşam tarzına davet ediyor.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kiliste kaçak sigara ve elektronik sigara yakalandı Önceki Haber

Kiliste kaçak sigara ve elektronik sigar...

Kahramanmaraşta asfalt çalışmaları sürüyor Sonraki Haber

Kahramanmaraşta asfalt çalışmaları sürüy...

Yorum Yazın

aaaaa

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar