28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3282
EURO35.0838
ALTIN2297.4

7 katlı binanın çatı katı ana isale hattı borusunun patlamasından böyle zarar gördü

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
7 katlı binanın çatı katı ana isale hattı borusunun patlamasından böyle zarar gördü
Abone ol
TRABZON'UN ORTAHİSAR İLÇESİNDEKİ YENİMAHALLE'DE PATLAYAN ANA İSALE HATTINDAN ÇIKAN BASINÇLI SUYUN BÜYÜK HASARA YOL AÇTIĞI BÖLGEDE ÇALIŞMA BAŞLATILDI. BÖLGEYE GELEN EKİPLERCE SU AKIŞI KESİLİRKEN, HASAR GÖREN APARTMAN VE İŞYERLERİNDEN HASAR TESPİT ÇALIŞMASI BAŞLATILDI. ANA İSALE HATTININ PATLADIĞI O ANLAR ÇEVREDEKİ GÜVENLİK KAMERALARINA SANİYE SANİYE YANSIDI.

Trabzon’un Ortahisar ilçesindeki Yenimahalle’de patlayan ana isale hattı borusundan çıkan basınçlı suyun büyük hasara yol açtığı 7 katlı binada hasar tespit çalışması başlatıldı. Ana isale hattının patladığı o anlar çevredeki bir işyerinin güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı.


Trabzon’un Ortahisar ilçesine bağlı Yenimahalle’de öğle saatlerinde Trabzon Büyükşehir Belediyesi Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi’ne (TİSKİ) ait ana isale hattında bilinmeyen bir nedenle patlama meydana geldi. Gürültü ile patlayan isale hattından çıkan basınçlı su asfaltı sökerek metrelerce yükseğe yükseldi. Yolun karşısındaki 7 katlı apartmana sıçrayan su ile ortalık adeta savaş alanına dönerken, uzun süre müdahale edilmeyen ana isale hattı nedeniyle tonlarca su karayolunu adeta göle dönüştürdü. Suyun bastığı karayolu çift şeritten ulaşıma kapanırken, basınçlı su nedeniyle hasar gören 7 katlı Sebat Apartmanı’nda yaşayan vatandaşlar tahliye edildi. Bina çökme riskine karşı polis ekiplerince güvenlik şeridine alınırken, 7 katlı binanın çatı katının balkonu basınçlı su nedeniyle kırıldı.


Bölgeye gelen TİSKİ ekiplerince su akışının kesilmesi ile birlikte maddi hasar gören apartman ve işyerlerinde hasar tespit çalışması başlatıldı. Apartman sakinleri evlerindeki suyu kendi imkanları ile boşaltmaya çalışırken, bölgede belediye ekiplerince temizlik ve arıza onarım çalışması başlatıldı.



“Dışarıya bakmak istedim; camlardan akan sudan dışarısı görülmüyordu”


Ana isale hattı patlaması sonucu evi hasar gören Engin Taflan, yaptığı açıklamada “2 tane dairemde su en çok oraya vurdu. Balkonum kenardan yıkıldı” derken, yaşanan olay anında evde bulunan Esra Taflan ise “O anda evdeydim. Patlama ile birlikte su direk bizim evimize vurdu. Su evin içinde patladı, zannettik. Camlar kırıldı. Üst sokaktaki arabamın camı bile kırıldı. Üst katta yaşayan annemin evinin üstünden su akıyor. Binanın alt katlarına kadar su indi. Mutfak balkonumuzun camı kırıldı. İlk başta ne olduğunu anlamadım. Dışarıya bakmak istedim. Camlardan akan sudan dışarısı görülmüyordu” ifadelerini kullandı.


Ana isale hattından çıkan basınçlı suyun hasar verdiği otomobil sahibi Kemal Koç da “Aklım kafamda değil. Su patladı. Haber verdik ama 2 saat boyunca kimse gelmedi. Arabamda maddi hasar meydana geldi. Camlarım kırıldı, içi su doldu” şeklinde konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
3. Kadın Oyunları Festivali Dünya Tiyatro Günü beyannemesinin okunmasıyla sona erdiÖnceki Haber

3. Kadın Oyunları Festivali Dünya Tiyatr...

Öğrenciler teneffüs zili yerine davul çalarak Ramazan ruhunu yaşatıyorSonraki Haber

Öğrenciler teneffüs zili yerine davul ça...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar