29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3894
EURO35.0172
ALTIN2323.7

59 yaşında inadına ‘okuma-yazma öğrenmenin hikayesi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
59 yaşında inadına ‘okuma-yazma öğrenmenin hikayesi
Abone ol
KURSUN EN YAŞLI ÜYELERİNDEN 59 YAŞINDAKİ HANİFE KAÇAR (SAĞDA) “BABAM RENÇPERDİ VE İŞLERİMİZİ İLERLETELİM DİYE OKULA GÖNDERMEDİ. BABAM ‘KIZSINIZ’ DİYEREK OKULA GÖNDERMEDİ. BİZ DE CAHİL KALDIK VE HER YERDE ZORLUK ÇEKİYORUZ ONUN İÇİN ‘A-B’ HARFLERİNİ ÖĞRENMEK İÇİN BURAYA GELDİK

Afyonkarahisar’ın Dinar ilçesinde Roman vatandaşlar için açılan okuma yazma kurslarına yerli halk da katıldı. Kursa katılan ve babasının ‘kızsınız’ diyerek okula göndermediği 59 yaşındaki Hacer Kaçar ise yıllar sonra okuma yazma öğrenecek olmanın sevincini yaşıyor.

Dinar Kaymakamlığı tarafından hayata geçirilen Sosyal Dayanışma Merkezleri (SODAM) projesi ile ilçede Roman vatandaşların toplumsal entegrasyonlarını sağlamak üzere, psikososyal, sosyokültürel, mesleki, sanat ve kişisel gelişimlerini sağlamaya yönelik olarak faaliyetlerine devam ediyor.

Proje çerçevesinde Roman vatandaşlar için okuma yazma kursuna yerli halktan da katılım olunca kursiyer sayısı yaklaşık 20’ye ulaştı. Geçtiğimiz ay başlayan kursa kadın ve erkekler olmak üzere her yaş grubundan katılımın yoğun olduğu gözlendi.

 

“Uyuşturucu başta olmak üzere bağımlılıkla mücadele eğitimleri de veriyoruz”

 

 

SODAM Müdürü Musa Tokgöz, bakanlık tarafından hayata geçirilen proje çerçevesinde SODAM’ın ilçede faaliyetlerini aralıksız sürdürdüğüne dikkat çekti. Tokgöz, “Projemiz Roman vatandaşlara yönelikti.

Proje çerçevesinde Roman vatandaşlarımıza meslek edindirme kursları verilirken aynı zamanda iletişim ve eğitsel kurslar da veriliyor. Bu kursların içerisinde okuma yazma ve uyuşturucu başta olmak üzere bağımlılıkla mücadele eğitimleri de veriyoruz” dedi.

 

“A-B harflerini öğrenmek için buraya geldik”

 

 

Kursiyerlerden Gökhan Durmaz, çocukken okula gittiğini ancak başaramayacağını düşünerek okulu bıraktığını dile getirdi.

 

Kursiyerlerden Ela Yağız ise okuma yazmayı bildiğini ancak ilerletmek için kursa katıldığını ifade etti.

 

Kursun en yaşlı üyelerinden 59 yaşındaki Hanife Kaçar ise kursta olmaktan memnun olduğunu kaydetti. Kaçar, “Babam rençperdi ve işlerimizi ilerletelim diye okula göndermedi.

Babam ‘kızsınız’ diyerek okula göndermedi. Biz de cahil kaldık ve her yerde zorluk çekiyoruz onun için ‘A-B’ harflerini öğrenmek için buraya geldik” dedi.

 

Kursun yaklaşık 2 ay daha devam edeceği belirtildi.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kartalda Amir ve Cenk sınırdaÖnceki Haber

Kartalda Amir ve Cenk sınırda

Sökeden iki proje bölge finallerine katılacakSonraki Haber

Sökeden iki proje bölge finallerine katı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar