26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.4596
EURO34.7622
ALTIN2442.9

OKÜKAGEM'den Sektör buluşmaları toplantısı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
OKÜKAGEM'den Sektör buluşmaları toplantısı
Abone ol
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi (OKÜKAGEM) İŞKUR Osmaniye İl Müdürlüğü ile Üniversite  Kütüphane Konferans Salonu’nda Sektör Buluşmalarının ilkinde Sağlık Sektörü başlığı ile Özel Yenihayat Hastanesi yetkililerini Üniversite  öğrencileri ile bir araya getirdi.

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi (OKÜKAGEM) İŞKUR Osmaniye İl Müdürlüğü ile Üniversite  Kütüphane Konferans Salonu’nda Sektör Buluşmalarının ilkinde Sağlık Sektörü başlığı ile Özel Yenihayat Hastanesi yetkililerini Üniversite  öğrencileri ile bir araya getirdi.

Düzenlenen programa OKÜKAGEM Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Abdurrahman Akman, İŞKUR Osmaniye İl Müdür Yardımcısı Hacı Akkoyunlu, İŞKUR Temsilcileri, OKÜ  Sağlık Bilimleri Fakültesi akademik personeli ile öğrencileri ve Üniversitenin idari personeli katıldı.

İŞKUR yapısından bahseden İŞKUR Osmaniye İl Müdür Yardımcısı Hacı Akkoyunlu, “İŞKUR-Üniversite işbirliğinde gerçekleşen bu programın düzenlenmesinde emeği olan OKÜKAGEM yetkililerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin kuruluş aşamasından bahseden OKÜKAGEM Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Abdurrahman Akman, “Günümüzde her geçen gün mezun olan öğrenci sayısı artıyor. Her alandan çok fazla mezun olduğunu gözlemliyoruz. Öğrencilerimizin mezun olmadan önce kendilerine farklılık katabilmek adına çalışmalar yürüttüğümüz gibi mezun olduktan sonra da onların kariyer planlamaları noktasında danışmanlık yapacağız. Biz OKÜKAGEM olarak öğrencilerimizin mesleki yeterliliklerini artırmak ve alanlarındaki yeni gelişmeleri takip etmelerini sağlamaları ve öğrencilerimizin kariyer gelişimlerine katkı sağlayacak olan sektör buluşmaları gibi programları geleneksel hale getirmeyi hedefliyoruz.” dedi.

OKÜKAGEM tarafından düzenlenen Sektör Buluşmaları; Sağlık Sektörü kapsamında Yenihayat Hastanesi Hastane Müdürü Ali Taşcı, Yenihayat Hastanesi Başhemşire Handan Doğruöz ve Diyetisyen Göksu Yıldırım deneyimlerini öğrencilerimizle paylaştı.

İyi bir yönetici ve liderde olması gerekenleri sıralayarak sözlerine başlayan Yenihayat Hastanesi İnsan Kaynakları Müdürü Ali Taşcı, “Hızlı düşünmeniz, ani kararlar vermeniz gerekli. Bunu yapamazsanız sizinle birlikte yarışanların bir adım önüne geçemezsiniz. İyi bir yönetici iyi bir lider olmak istiyorsanız ciddi anlamda iyi bir ekibe sahip olmanız lazım. Bu da bize, doğru insanı doğru yerde çalıştırmak gerekliliğini gösteriyor. İş başvurusunda bulunacaksanız, başvuruyu yaptığınız yeri iyi tanıyın. Bu sizi diğer başvuruların önüne çıkaracaktır.

Buna dikkat edin. Üniversitede okurken kendini geliştirin mezun olmadan önce iyi bir donanıma sahip olun. ” diye konuştu. 
Programın sonunda hazırlanan Teşekkür Belgelerini Yenihayat Hastanesi İnsan Kaynakları Müdürü Ali Taşcı’ya İŞKUR Osmaniye İl Müdür Yardımcısı Hacı Akkoyunlu, Diyetisyen Göksu Yıldırım’a OKÜKAGEM Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Abdurrahman Akman, Yenihayat Hastanesi Başhemşire Handan Doğruöz’e ise OKÜKAGEM Müdür Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Serap Taşkaya takdim etti.

Sektör Buluşmaları programının ardından OKÜKAGEM Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Abdurrahman Akman öncülüğünde İŞKUR Osmaniye İl Müdür Yardımcısı Hacı Akkoyunlu, OKÜKAGEM Müdür Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Serap Taşkaya, Yenihayat Hastanesi İnsan Kaynakları Müdürü Ali Taşcı, Diyetisyen Göksu Yıldırım, Yenihayat Hastanesi Başhemşire Handan Doğruöz, İŞKUR İş Kulübü liderleri İpek Manav Koç, Yasin Yadiğar ve Murat Işık OKÜ Rektörü Prof. Dr. Murat Türk’ü makamında ziyaret etti.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar