27 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.455
EURO34.829
ALTIN2438.6

OKÜ Kız Yurdu öğrencilerine Osmaniye tanıtıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
OKÜ Kız Yurdu öğrencilerine Osmaniye tanıtıldı
Abone ol
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ)’ye yeni eğitim-öğretim yılında kayıt yaptıran kız öğrencilere Osmaniye’nin tanıtımı için gezi turu düzenlendi.

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ)’ye yeni eğitim-öğretim yılında kayıt yaptıran kız öğrencilere Osmaniye’nin tanıtımı için gezi turu düzenlendi.

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Kız öğrenci yurdunda kalan ve yeni eğitim öğretim yılında Türkiye’nin değişik illerinden gelerek okula kayıt yaptıran öğrencilere uyum programı kapsamında gezi turu düzenlendi.



OKÜ Kız Öğrenci Yurdu ile Gençlik Merkezi işbirliği ile gerçekleştirilen gezi turu ile ilgili bir açıklama yapan  Kız Öğrenci Yurdu Müdürü Sevgi Sabah Çakmaz; “Osmaniye’ye yeni gelen ve Üniversiteye kayıtlarını yaptırım Kız
Öğrenci yurdunda kalan öğrencilerimizin kentin tarihi, turistik ve doğal güzelliklerini tanıtmak amacı ile bir gezi turu düzenledik. Gezi turumuza  83 öğrencimizi 12 lider eşliğinde gerçekleştirdik.”dedi.

OKÜ’lü kız öğrenciler gezi turuna Toprakkale kalesi ziyareti ile başladı.

Toprakkale kalesi ziyareti sırasında öğrenciler kalenin tarihi hakkında da bilgilendirildi.

Öğrencilerin ikinci durağı Osmaniye Belediyesi Kent Müzesi oldu. Kent müzesinin ziyaret edilmesinin ardından, Büyük cami ve cami yanındaki şehitlik ziyareti, ardından Tren garına geçildi.



Öğrenciler tren garı gezisinin ardından Osmaniye Gençlik merkezi ziyaret edildi, daha sonra Kırmacılı köyüne giderek burada yer fıstığı tarlasında çalışan insanlarla görüştü, yerfıstığının topraktan çıkarılması ve toplanmasına tanık oldular.

Kastabala antik kentini gezisinin ardından öğrenciler Aslantaş Açık Hava Müzesi ve Karatepe Kilim dokuma atölyesini ziyaret ederek gezilerini sonlandıran öğrenciler, Osmaniye’yi yakından tanıma ile birlikte tarihi ve turistik yerlerini görme olanağı buldukları için emeği geçenlere teşekkür ettiler. 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar