16 Nisan, 2024, Salı
DOLAR32.5182
EURO34.6124
ALTIN2505.0

İnternet Bağımlılık mı Verimlilik mi?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İnternet Bağımlılık mı Verimlilik mi?
Abone ol
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi tarafından bu yıl 7. kez düzenlenen İnternet Haftası etkinliklerinde Çukurova Üniversitesi Öğretim Üyesi ve OKÜ Eski Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aykut Gül ‘’İnternet Bağımlılık mı Verimlilik mi?’’ konulu konferansı OKÜ Amfisi’nde verdi.
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi tarafından bu yıl 7. kez düzenlenen İnternet Haftası etkinliklerinde Çukurova Üniversitesi Öğretim Üyesi ve OKÜ Eski Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aykut Gül ‘’İnternet Bağımlılık mı Verimlilik mi?’’ konulu konferansı OKÜ Amfisi’nde verdi.

Teknolojik gelişmenin hızından bahsederek sözlerine başlayan Prof. Dr. Aykut Gül, 2014 Yılı İtibariyle 1.32 milyar facebook, 1 milyarın üzerinde YouTube kullanıcısı, yılda 6 milyar saatten fazla video izleme, dakikada 100 saat video yükleme, g+’da 1 milyarın üzerinde kullanıcı, 284 milyon aktif twitter kullanıcısı ve günlük 500 milyon tweet, 200 milyon aktif instagram kullanıcısı, günlük 60 milyon foto paylaşımı olduğuna değindi. Sosyal Medyanın olumlu ve olumsuz yanlarının olabileceğini ifade eden Gül, olumlu yanları; hızlı iletişim, doğrudan iletişim, düşük maliyet, arkadaşlarından haberdar olma, etkileşimli olması, deneyim/İlgi paylaşımı, arkadaş, aile ve iş çevresiyle temas, arkadaşlık kurma olarak belirtirken; olumsuz yanları ise tüm paylaşımlar sonsuza kadar sanal ortamda, özeliniz birden özel olmaktan çıkabilir, zaman israfı, asosyalleşme, sanal ortamda taciz, kuralların yeterince oturmamış olması, kişisel bilgilerin çalınması ve sanal ortamda kullanılması riski, virüs saldırıları ve gelecek iş başvuruları açısından bazı paylaşımların sorun olabileceği” olarak niteledi.



Akıllı telefonların akılsızca kullanıldığını ve teknolojinin hayat tarzını da etkilediğini belirten Gül, “akılsızca kullanılan akıllı telefonlar bizi bağımlılıktan, izolasyon ve asosyalliğe götürüyor. Bu konuda önerilerim var. Önerilerimi şu şekilde sıralayabilirim; Teknoloji verimli kullanılırsa sosyalleşmeye daha çok zaman kalır. Medya okuryazarlığı eğitimi yaygınlaşmalıdır. Özellikle evdeki internet bağlantılarında Aile Profili aktifleştirilmelidir. Sinema keyfi ev ortamında ailece yaşanabilir. İnternet yaşam boyu öğrenme aracı olabilir. Aile ile birlikte öğrenme faaliyetleri yapılabilir. Teknoloji diyeti (orucu) yapılmalı. Belirli zamanlarda tüm teknolojik cihazlardan uzak, aile, akraba ve arkadaş ortamlarında zaman geçirilebilir. Başkalarının beğenisi için yaşamayın” ifadelerini kullandı.



Sunumun son bölümünde öğrencilere gerçek hayatta sosyalleşmeleri yönünde telkinde bulunan Gül, öğrencilerin kendilerini nasıl geliştirmeleri gerektiğini belirtirken, “İnternet ve özellikle sosyal medya kullanımını sınırlandırın. Bilişim teknolojilerini verimlilik için kullanın. Planlama yapın. Önceliklerinizi belirleyin” ifadelerini kullandı.
Sunumunu tamamlayan Prof. Dr. Aykut Gül’e teşekkür belgesi OKÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca tarafından takdim edilirken Rektörümüz Prof. Dr. Orhan Büyükalaca da kısa bir konuşma yaptı. Prof. Dr. Aykut Gül’e güzel sunumu dolayısıyla teşekkürlerini ileten Büyükalaca, “farkına varamadığımız ama içinde olduğumuz konuları gündeme getirerek bizlere hatırlattığı için ayrıca teşekkür ediyorum. Prof. Dr. Aykut Gül dışarıdan gelen bir konuk değil. Fiili olarak Üniversitemizde bulunmasa dahi kendisini Üniversitemizin manevi bir üyesi olarak görüyoruz. İnternet haftası dolayısıyla Üniversitemizde yaptıklarını da unutmuş değiliz. Diğer pek çok hizmetinin yanında, Üniversitemizde İnternet Haftasının kurumsallaşması adına gösterdiği çabalardan dolayı da kendisine şahsım ve Üniversitem adına teşekkür ediyorum” dedi.



Konferansın sonunda OKÜ tarafından düzenlenen Sosyal Video yarışmasına katılan Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği 4. Sınıf öğrencisi Alperşan Atalay, İİBF Yönetim Bilişim Sistemleri 3. Sınıf öğrencisi Enes Çelebi, İİBF Yönetim Bilişim Sistemleri 4. Sınıf öğrencisi Musa Bektaş ve İİBF Yönetim Bilişim Sistemleri 3. Sınıf öğrencisi Sadık Türk’ün videoları salondaki katılımcılara izletildi. OKÜ’nün resmi facebook sayfası üzerinden en fazla beğeniyi alan İİBF Yönetim Bilişim Sistemleri 4. Sınıf öğrencisi Musa Bektaş’ın videosu üçüncü olurken, Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği 4. sınıf öğrencisi Alperşan Atalay ikinci, İİBF Yönetim Bilişim Sistemleri 3. Sınıf öğrencisi Enes Çelebi birinci oldu.
Dereceye girenlere ödülleri OKÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca tarafından takdim edildi.




  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar