18 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5425
EURO34.8134
ALTIN2497.5

Yozgat’ta Yerel Medya Zirvesi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yozgat’ta Yerel Medya Zirvesi
Abone ol
Yozgat Gazeteciler Cemiyeti ve İç Anadolu Gazeteciler Federasyonunun işbirliği ile gerçekleştirilen İç Anadolu Yerel Medya Toplantısında Anadolu Basınının sorunları masaya yatırıldı ve çözüm önerileri konuşuldu.

Yozgat Gazeteciler Cemiyeti ve İç Anadolu Gazeteciler Federasyonunun işbirliği ile gerçekleştirilen İç Anadolu Yerel Medya Toplantısında Anadolu Basınının sorunları masaya yatırıldı ve çözüm önerileri konuşuldu.

Türkiye’nin en büyük basın meslek örgütü olan Türkiye Gazeteciler Konfederasyonuna bağlı İç Anadolu Gazeteciler Federasyonuna üye 12 gazeteciler cemiyeti başkanı ile Yozgat’taki gazetelerin sahip ve temsilcilerinin katıldığı toplantıda belirlenen sorunların çözümü için ilgili bakanlıklara bildirilmesi kararlaştırıldı.

Yaygın medyanın bugün geldiği aşama ile basın mensuplarının sorumlulukları ve etik kurullar  gibi konuların da ele alındığı toplantıda Yozgat Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Hakan Kiracı, İç Anadolu Gazeteciler Federasyonu Başkanı Adem Alemdar, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin,Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkan Vekili Feridun Fazıl Özsoy, Basın İlan Kurumu yönetim kurulu üyesi Mustafa Arslan, Çorum Gazeteciler Cemiyeti başkanı ve BİK genel kurul üyesi Şevket Erzen ile toplantının özel konuğu Yozgatlı gazeteci Ömer Şahin’in yaptıkları konuşmalar  ilgi ve beğeni ile izlendi.

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı da kesintisiz 3 saat 15 dakika süren İç Anadolu yerel medya toplantısına tele konferansla katıldı.

TGK GENEL BAŞKANI KOLAYLI: SORUNLARIMIZI EL BİRLİĞİ İLE ÇÖZECEĞİZ

Toplantıda meslektaşlarına telekonferansla seslenen Türkiye  Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı, Türkiye’nin sıkıntılı bir dönemden geçtiğini hatırlatarak; “Biz de yerel medyanın en üst çatı örgütü olarak mesleğimizin sorunlarına çözüm üretmek, meslek onurunu korumak ve hak ettiği saygın konuma ulaşmasını sağlamak için çalışıyoruz. Türkiye genelinde meslektaşlarımızla bir araya gelerek kurduğumuz Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu çatısı altında çözüm önerileri üretiyor, bunları ilgili makamlar nezdinde takip ederek sonuç almaya çalışıyoruz.” dedi.

ALEMDAR: SORUNLARIMIZ OLDUĞU GİBİ SORUMLULUKLARIMIZ DA VAR

Toplantıda konuşan İç Anadolu Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Adem Alemdar 
da gazetecilerin sorunları olduğu gibi sorumlulukların da olduğunu vurgulayarak şöyle konuştu: “Türk basını maalesef tam ortadan ikiye bölünmüş vaziyette. Bir kısmı barış özgürlük diyerek ülkenin bölünmesini ve yıkılmasını sağlıyor, bir kısmı da Türkiye dünyanın en özgür basınına sahip diyerek basın özgürlüğünün her şeyi yazmayı gerektirmediğini, basın sorumluluğunun olması gerektiğini savunuyor. Biz ise İç Anadolu Gazeteciler Federasyonu  ve Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu olarak bu tartışmaların dışında objektif bir şekilde  hem basın özgürlüğünü savunuyoruz, hem de basın özgürlüğünün bir sınırının olması gerektiğini savunuyoruz.”

BİLGİN: BASIN TAMAMEN OBJEKTİF VE YANSIZ OLMALIDIR 

Ankara Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin ise konuşmasının başında Türkiye’nin oldukça zor bir süreçten geçtiğini hatırlatarak “Vatanımıza, bayrağımıza ve ezanımıza sahip çıkmak zorundayız.” dedi.

Basın özgürlüğü ve basın etiğinin kişilerin özel hayatlarına girmek, devlete karşı eylem yapanların propagandasını yapmak anlamına gelmeyeceğini vurgulayan Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu onursal başkanı Nazmi Bilgin; “Yalan haber diye bir kavram yanlış bir kavramdır. Yalan olan şey zaten haber olmaz. Günümüzde basın özgürlüğü konusundaki sıkıntılarımız bugün değil geçmişte de vardı. Basın kuruluşlarının özgürlüğü ekonomik bakımdan özgür olmalarına bağlı. Yandaş ya da diğer kavramların basınla ilişkilendirilmesi çok yanlıştır. Basın tamamen objektif, olmalı ve yalnızca doğruları yazmalıdır.” diye konuştu.

ARSLAN: ANADOLU BASININA DA  CAN SUYU GEREKMEKTEDİR.

Basın İlan Kurumu yönetim kurulu üyesi Mustafa Arslan ise yaptığı konuşmada “Anadolu basınının bir anlamda sektörü ayakta tutacak basın işletmelerini ticari anlamda bir işletme haline getirecek can suyuna ihtiyacı var. Yerel medyamıza hazine destekleriyle can suyu  verilebilir. Normal şartlar altında bölgelere göre belli sayıda istihdam da bulunan işletmelere vergi muafiyetleri, sigorta pirimi destekleri, işletmeler eğer yeni bir tesis kuracaklarsa arsa teşvikleri gibi teşvikler getirilmeli. Sektörümüzün de bu teşviklere özel olarak ihtiyacı var. Kalkınma ajansları proje çağrılarında STK'ların yüzde 75'lik destek sağlıyorlar piyasa firmaları için bu yüzde 50 oluyor. Biz basın işletmelerini STK gibi algılanmasını bekliyoruz.” diye konuştu.

Toplantının son bölümünde ise yerel medyanın sorunlarına ilişkin soru ve öneriler Mustafa Arslan tarafından değerlendirildi.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar